Facebook prijal manažérku Reginu Duganovú, ktorá pôvodne robila pre Google

NETKY.SK • 14 Apríl 2016, 11:59 • 2 min
Facebook prijal manažérku Reginu Duganovú, ktorá pôvodne robila pre Google

MENLO PARK - Facebook odlákal koncernu Google manažérku Reginu Duganovú, ktorá bude viesť nové technické laboratórium. Toto zariadenie má vyvíjať hardvér, ktorý prispeje k úmyslu Facebooku prepojiť svet, napísal zakladateľ sociálnej siete Mark Zuckerberg. Informovala o tom agentúra DPA.

slovakia

left justify in out

Facebook plánuje v nadchádzajúcich rokoch investovať do projektu stovky miliónov dolárov a uvoľniť stovky zamestnancov. Zuckerberg očakáva prielom v oblasti umelej inteligencie, virtuálnej reality a sieťových technológií. Facebook už v súčasnosti vyvíja drony, ktoré majú k internetu pripojiť aj odľahlé oblasti.

 

Duganová je bývalá šéfka výskumnej agentúry DARPA, ktorá vyvíja technológie pre americkú armádu. V Google sa pod jej vedením realizoval projekt stavebnicového smartfónu Ara, ktorý má používateľom umožniť poskladať si telefón z displeja, procesoru alebo kamery. Projekt však v posledných rokoch zápasil s celým radom problémov, napríklad s tým, že jednotlivé moduly nebolo možné pevne spojiť.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies