Fabriky sa momentálne podľa Matoviča zatvárať nebudú

NETKY.SK • 26 Február 2021, 10:29 • 2 min
Fabriky sa momentálne podľa Matoviča zatvárať nebudú

SLOVENSKO - Premiér potvrdil, že sa fabriky nezatvoria a naďalej hľadá spolu s odborníkmi odpovede, ako zmeniť nastavenia opatrení tak, aby Covid Automat aj lockdown začali plniť svoju úlohu.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Fabriky na Slovensku sa napriek aktuálnej epidemickej situácii zatvárať nebudú. Na sociálnej sieti to potvrdil premiér Igor Matovič.

 

Okomentoval aj súčasnú situáciu na Slovensku že napriek tomu, že končí 10. týždeň lockdownu a Slovensko už týždne funguje podľa Covid Automatu, neustále rastie počet hospitalizácií.

 

img

 

"Nové mutácie sú výrazne viac životaschopné, nakazia rýchlejšie a na jednom mieste viac ľudí, z ktorých viac ľudí skončí v nemocnici a viac ľudí, bohužiaľ, zomrie. Je to mimoriadne vážna situácia. Počas posledných troch dní som preto do miestnosti, kde zvyčajne zasadá vláda, pozval cca dvadsať špičkových slovenských epidemiológov, infektológov, imunológov, virológov, verejných zdravotníkov, lekárov a spol, aby sme spoločne hľadali odpoveď na to, čo zmeniť v nastaveniach opatrení, aby lockdown a Covid Automat začali plniť svoju úlohu," vysvetlil ďalej premiér.

 

Dohodli sa spolu, že s každým návrhom sa musia najprv stotožniť všetky koaličné strany, než "bude odkomunikovaný".

 

"Niektoré médiá začali posledné dni ľudí doslova strašiť “zaručenými informáciami”, ako vláda ide zavrieť všetky fabriky. Vzhľadom na to, že tieto chýry môžu mať devastačné účinky na investičné rozhodnutia a zásadne ovplyvniť obraz slovenského podnikateľského prostredia, musím tieto chýry dementovať. Nie je to pravda. Áno, je to úplne krajná možnosť, ktorá pripadá do úvahy a po ktorej siahli už viaceré štáty," napísal Matovič na sociálnej sieti.

 

Súvisiaci článok: Matovič dostal od kancelárky Angely Merkelovej ponuku na prevoz pacientov do Nemecka

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona