F1: Wolff chce novú zmluvu s Hamiltonom ešte pred sezónou

NETKY.SK • 10 Február 2015, 19:03 • 2 min
F1: Wolff chce novú zmluvu s Hamiltonom ešte pred sezónou

BRACKLEY 10. februára (SITA) - Šéf tímu Mercedes Toto Wolff chce podpísať nový kontrakt s úradujúcim majstrom sveta formuly 1 Lewisom Hamiltonom ešte pred začiatkom tejto sezóny 15. marca v austrálskom Melbourne.

slovakia

left justify in out

Dvojnásobnému šampiónovi (2008 a 2014) plynie posledných dvanásť mesiacov z trojročnej zmluvy so "striebornými šípmi". Ak nedôjde k jej predĺženiu, stane sa voľným jazdcom.

 

Rokovania o novom kontrakte odštartovali síce už vlani, ale Hamilton vyhlásil začiatkom februára, že bolo jeho rozhodnutím ich načas odložiť, aby sa sústredil na boj o majstrovský titul. "Je vždy prospešné pre obe strany, keď máte jasnú situáciu. Samozrejme, že chcete uviesť veci na správnu mieru, preto si to vyžaduje čas. Nemáme dôvod si navrávať, že to nedospeje k záveru, o ktorom si myslíme, že je správny a podľa Lewisa taký je. Práve kvôli tomu by sme to mali vyriešiť ešte pred začiatkom novej sezóny, nebudeme však tlačiť na pílu," cituje Wolffa portál Sky Sports.

 

Tridsaťročný Hamilton prišiel do Mercedesu po sezóne 2012 z McLarenu. Vo svojom premiérovom ročníku obsadil štvrté miesto, no vlani sa v dramatickom súboji s kolegom Nicom Rosbergom stal po druhý raz majstrom sveta. Svoj prvý titul získal v McLarene tiež v druhom roku pôsobenia.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies