Francúzsko chce riešiť problém izolovania sa Moslimov od spoločnosti

NETKY.SK • 19 Február 2020, 8:36 • 2 min
Francúzsko chce riešiť problém izolovania sa Moslimov od spoločnosti

PARÍŽ - Francúzsky prezident Emanuel Macron sa počas svojho výjazdu do mesta Mulhouse vyjadril, že situáciu okolo separácie Moslimov vo Francúzsku chce riešiť ráznejším spôsobom.

slovakia

left justify in out

Odsúdenie

Macron označil separatizmus za nepriateľa a za jav nezlučiteľný so slobodou, rovnosťou a jednotou národa. Podľa jeho slov je neprijateľné, aby v mene náboženstva dochádzalo k porušovaniu zákonov. "Na francúzskej pôde nemôžeme mať zákony Turecka," zdôraznila hlava Francúzska.

 

img

 

Za zachovanie islamu

Francúzsky prezident tiež povedal, že krajina hodlá postupne zrušiť činnosť imámov, ktorých vysielajú štáty ako Turecko či Alžírsko, a zároveň chce zvýšiť počet moslimských učencov a lídrov vyškolených vo Francúzsku. Tvrdí, že sa musí opätovne získať kontrola nad cudzími vplyvmi a treba bojovať proti nim, pričom podotkol, že tieto opatrenia nie sú zamerané na stigmatizovanie islamu.

 

img

 

Problém na predmestiach

Nedostatok spoločenských, športových, mimoškolských alebo kultúrnych činností na mnohých predmestiach predstavuje podľa Macrona problém. Počas výjazdu do mesta Mulhouse na východe Francúzska prezident navštívil tamojšiu nepokojnú štvrť Bourtzwiller, policajnú stanicu a kultúrne združenia.

 

Jeho vláda prisľúbila, že bude bojovať proti násiliu, radikalizácii a zločinu na predmestiach.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona