Obrancu City Mendyho obvinili z ďalších dvoch znásilnení

NETKY.SK • 18 November 2021, 16:40 • 2 min
Obrancu City Mendyho obvinili z ďalších dvoch znásilnení

MANCHESTER – Problémy francúzskeho obrancu Benjamina Mendyho pokračujú. Majster sveta z roku 2018 bol už dávnejšie obvinený zo znásilnenia a sexuálneho napadnutia a v januári ho čaká súd. Teraz sa k obvineniam pridali ďalšie dva prípady.

slovakia

left justify in out

Mendy tak má na krku dokopy šesť obvinení a na súdny proces čaká vo väzbe. V septembri sa snažil dostať na slobodu na kauciu, jeho žiadosť však bola zamietnutá. Dvadsaťsedemročný obranca bol pôvodne obvinený za skutky, ktoré mal spáchať v období od októbra 2020 do augusta 2021. Súd odštartuje 24. januára a jeho zamestnávateľ, anglický Manchester City, ho medzitým suspendoval na neurčito.

 

 

K útokom malo dôjsť v jeho dome v Prestbury a jedna z údajných obetí nemala v čase útoku osemnásť rokov. Futbalista všetky obvinenia odmieta. Mendy prišiel do City v roku 2017 z AS Monaco a s mužstvom oslavoval zisk troch titulov v Premier League.

 

 

Niektoré svetové médiá však omylom doplnili svoje články o fotografie bratrancov Édouarda a Ferlanda Mendyovcov, ktorí s obvineným Benjaminom nemajú nič spoločné. Prvý menovaný háji svätyňu londýnskej Chelsea, zatiaľ čo Ferland hrá za Real Madrid. Obaja sa voči prešľapu ostro ohradili, všetci traja sú totiž francúzskymi rodákmi so senegalskými koreňmi a majú tmavú pleť.

 

 

„Je smutné, že v roku 2021 nie sú niektorí ľudia v Anglicku a vo Francúzsku schopní rozlíšiť černochov podľa mien, ani tvárí. Tieto omyly môžu niekomu pripadať vtipné, v skutočnosti sú však veľmi symbolickým pravým opakom. Hádam nemôže byť problém rozlíšiť dve tváre, hlavne, keď majú na sebe iný futbalový dres,“ napísal Édouard  na sociálnu sieť Instagram. „Sme v roku 2021. Už dosť! Bude to nejaký čas trvať, napokon nás však budete rešpektovať, či sa vám to páči alebo nie,“ doplnil ho jeho bratranec.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Róbert Krupár
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies