F1: Hamilton na VC Monaka nevidel na jedno oko

NETKY.SK • 26 Máj 2014, 09:58 • 2 min
F1: Hamilton na VC Monaka nevidel na jedno oko

MONTE CARLO - Pilot Mercedesu Lewis Hamilton musel v záverečných kolách nedeľňajšej Veľkej ceny Monaka formuly 1 jazdiť so zatvoreným okom, pretože sa mu doň cez priezor dostala nečistota.

slovakia

left justify in out

Britský majster sveta z roku 2008 sa v záverečných fázach pretekov sťažoval do vysielačky, že nevidí na jedno oko. Zástupcovia nemeckej stajne ho zavolali do boxov, ale Hamilton si napokon poradil aj sám.

 

Dvadsaťdeväťročný rodák zo Stevenage pre problémy s videním výrazne zaostal za tímovým kolegom Nicom Rosbergom, ktorého "naháňal" počas celých pretekov. Hamilton napokon skončil druhý s mankom deviatich sekúnd, pričom na krk mu už dýchal Daniel Ricciardo z Red Bullu. "Trochu som si pustil do vnútra prilby vietor. V jednom momente som už bol tesne za Nicom, no vzápätí sa mi dostala do oka akási nečistota. Jazdil som tak, že som videl len jedným okom, čo je prakticky nemožné. Päť kôl pred koncom sa mi to vyčistilo a napokon som bol schopný udržať pozíciu pred Danielom," citoval Hamiltona portál autosport.com. 

 

Rosberg sa víťazstvom v uličkách Monte Carla dostal na čelo priebežného poradia jazdcov, pred Hamiltonom vedie o štyri body. Nasledujúca Veľká cena Kanady na okruhu v Montreale je na programe o dva týždne 8. júna. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies