F1: FIA zakázala používanie rok starých motorov

NETKY.SK • 15 Október 2015, 13:14 • 2 min
F1: FIA zakázala používanie rok starých motorov

LONDÝN - Zákaznícke tímy formuly 1 budú môcť v budúcej sezóne odoberať len motory najnovšej špecifikácie.

slovakia

left justify in out

Takéto nariadenie vydala Medzinárodná automobilová federácia (FIA). Počas nedávnej Veľkej ceny Ruska sa objavili špekulácie, že Ferrari bude na budúci rok dodávať zoskupeniu Toro Rosso tohtoročné agregáty. Tím spoločne s Red Bullom odoberajú pohonné jednotky Renaultu, ale ešte sa nevie, ako to s nimi bude vyzerať v roku 2016. Podľa nových pravidiel FIA musia byť všetky motory rovnakej špecifikácie pred homologizáciou 28. februára 2016.

Red Bull s Toro Rosso napokon zrejme budú pokračovať v spolupráci s Renaultom, hoci predznamenali rozchod. Majiteľ rakúskeho tímu Dietrich Mateschitz dokonca aj hovoril o odchode tímu z prostredia F1. O budúcnosti sa má definitívne rozhodnúť do konca októbra. Red Bull a Renault začali spolupracovať v roku 2007 a v kokpite so Sebastianom Vettelom sa tešili zo štyroch majstrovských titulov v rokoch 2010, 2011, 2012 a 2013.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies