F1: Carlos Sainz zostáva v Toro Rosso aj ďalšiu sezónu

NETKY.SK • 29 Jún 2016, 19:20 • 2 min
F1: Carlos Sainz zostáva v Toro Rosso aj ďalšiu sezónu

SALZBURG - Jazdec formuly 1 Carlos Sainz bude aj v nasledujúcej sezóne pôsobiť v tíme Toro Rosso, uviedol to šéf Red Bullu Christian Horner.

slovakia

left justify in out

Dvadsaťjedenročný rodák z Madridu debutoval v kráľovskej triede motoršportu vlani. O Sainza prejavilo záujem niekoľko tímov, no podľa jeho vlastných slov chcel pôsobiť v Red Bulle. Horner prednedávnom vyhlásil, že spolupráca Daniela Ricciarda a Maxa Verstappena v Red Bulle bude trvať ešte minimálne jeden rok, a preto sa špekulovalo o Sainzovom odchode, ale ten napokon zostal v Toro Rosso. Tím využil opciu na jeho zotrvanie v budúcej sezóne.


"Sainz zostane v Red Bulle najbližších dvanásť mesiacov a rovnako ako u všetkých jazdcov, ktorí majú zmluvu v Red Bull Racing, ho môžeme využiť v oboch našich tímoch. Momentálne je v Toro Rosso, kde pravdepodobne zotrvá aj celú budúcu sezónu," povedal Horner a dodal: "je pre nás skvelé mať vývojový program, ktorý vychováva talenty ako Ricciardo, Verstappen, Sainz či naposledy Daniil Kvjat. V našom zoskupení nemáme núdzu o talentovaných jazdcov." Informácie uverejnil športový portál ESPN.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies