Väznica musela vymeniť 600 zámkov. Zamestnanec sa odfotil s kľúčom a rozposlal to na WhatsAppe

NETKY.SK • 5 Marec 2021, 15:18 • 2 min
Väznica musela vymeniť 600 zámkov. Zamestnanec sa odfotil s kľúčom a rozposlal to na WhatsAppe

NEMECKO - Praktikant z nemeckej väznice sa chcel pochváliť priateľom fotkou z väznice. Vďaka tejto fotke musela väznica vymeniť 600 zámkov a dostal výpoveď.

slovakia

left justify in out

Praktikant v Nemecku sa zamestnal vo väznici JVA Heidering, v oblasti Berlín-Brandenbursko. Odfotil sa v inštitúcii s kľúčom v ruke a rozposlal to svojim kamarátom prostredníctvom aplikácie WhatsApp.

 

img

 

Jeho úmysly boli určite nevinné. Podľa tamojších médií sa praktikant iba chcel pochváliť tým, aká skvelá je jeho nová práca. Mohol tým však ohroziť celú väznicu. 

 

img

 

Očividne si neuvedomil tú najzásadnejšiu vec, že odborníci mohli podľa fotografie ľahko kľúč zreprodukovať.  Ak by sa tak stalo a dovnútra by sa pašovali repliky, mohlo by to viesť k hromadnému úniku z väzenia, v ktorom v súčasnosti žije 657 väzňov.

 

Rozkríklo sa, že na fotke bol práve kľúč, ktorý je od všetkých dverí a priechodov. Momentálne nie je známe, kto väznicu na fotografiu upozornil.

 

Udalosť bola nahlásená  justičným orgánom vo štvrtok. Hovorca väznice Sebastian Brux potvrdil, že všetky dvere už boli zabezpečené. Určite to nebolo lacné.

 

Portál ledbible.com informoval, že bolo treba nainštalovať 600 nových zámkov a kľúčov. Potrebovali na to 20 zamestnancov zariadenia. Aj napriek tomu, že nedošlo k nijakej oficiálnej aktualizácii výdavkov, odborníci odhadujú, že výmena bezpečnostného systému väzenie stála 50 000 EUR.

 

Hovorca väznice uviedol, že je možné, že náklady spojené s incidentom zaúčtujú praktikantovi. „Praktikantovi bol zakázaný vstup do budovy a s okamžitou platnosťou sa jeho stáž skončila,“ dodal Brux.

 

Prečítajte si tiež: V Amerike bojujú za záchranu planéty a kompostujú zosnulých



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies