F1: Bianchiho stav nezmenený, začal s rehabilitáciou

NETKY.SK • 30 December 2014, 18:58 • 2 min
F1: Bianchiho stav nezmenený, začal s rehabilitáciou

NICE - Pilot formuly 1 Jules Bianchi začal s rehabilitačnou terapiou, hoci jeho zdravotný stav sa nezmenil.

slovakia

left justify in out

Po októbrovej nehode na Veľkej cene Japonska na okruhu v Suzuke je 25-ročný pretekár stále v kritickom stave a v bezvedomí, no dýcha bez pomoci prístrojov. Informácie poskytli Bianchiho rodičia Philippe a Christine, zverejnil ich napríklad portál ESPN.

 

Jazdca tímu Marussia po ťažkej havárii, pri ktorej utrpel vážne poškodenie mozgu, prijali v japonskej nemocnici v Jokkaiči, ale v novembri ho previezli do rodného Nice. "Bol to pre nás značný krok vpred, že sme dokázali priniesť Julesa domov, aby mohol pokračovať v zotavovaní sa v blízkosti svojej rodiny a priateľov. Odvtedy sa Julesovi dostáva tej najlepšej opatery, momentálne je v rehabilitačnom centre určenom pre tento druh zranení," uvádza sa v stanovisku Bianchiho rodiny. 

 

Bianchiovci sa rozhodli v správe aj poďakovať ľuďom z celého sveta za ich pozitívne odkazy ohľadom uzdravenia ich syna. "Vzhľadom na to, čo sa udialo za posledných pár mesiacov, chceme opäť raz prejaviť vďaku za obrovskú srdečnosť a lásku, ktoré ste preukázali nášmu synovi. Stále prežívame ťažké časy, ale skutočnosť, že Jules ovplyvnil životy toľkých ľudí z celého sveta, nám pomáha zvládnuť ich." 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies