F1: Alonso na VC Rakúska na štarte úplne vzadu

NETKY.SK • 19 Jún 2015, 16:36 • 2 min
F1: Alonso na VC Rakúska na štarte úplne vzadu

SPIELBERG - Fernando Alonso na monoposte McLaren vyrazí do nedeľnej Veľkej ceny Rakúska formuly 1 z chvosta štartového roštu.

slovakia

left justify in out

Španiel sa prepadol o dvadsať miest, austrálsky pilot Red Bullu Daniel Ricciardo o desať. Dôvod je u oboch rovnaký - na ich automobile použili už piaty motor Honda (Alonso), resp. Renault (Ricciardo).

 

Alonsov trest je väčší, lebo na jeho McLarene je už piate turbodúchadlo a piata jednotka MGU-H (systém rekuperácie energie z výfuku, pozn.). Za obidve spomenuté výmeny prišlo posunutie o päť pozícií vzad. Pokiaľ nezíska v kvalifikácii pole position, na 33-ročného dvojnásobného majstra sveta F1 (2005, 2006) Alonsa čakajú v pretekoch ďalšie časové penalizácie, keďže v inom prípade by sa nemohol prepadnúť o potrebný počet priečok. Môže ísť buď o päťsekundovú, alebo desaťsekundovú "stop and go" penalizáciu, odvinie sa to od jeho umiestnenia v kvalifikácii.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies