Exprezidenta Georgea H. W. Busha prepustili z nemocnice

NETKY.SK • 20 Júl 2015, 06:51 • 2 min
Exprezidenta Georgea H. W. Busha prepustili z nemocnice

WASHINGTON - Bývalého amerického prezidenta Georgea H. W. Busha prepustili dnes z nemocnice v štáte Maine, kde ho ošetrovali pre zlomeninu krčného stavca. S odvolaním sa na jeho hovorcu Jima McGratha o tom informovali noviny USA Today.

slovakia

left justify in out

Bush (91), najstarší žijúci bývalý prezident USA, skončil v nemocnici v stredu po tom, ako si pri páde vo svojom letnom sídle v mestečku Kennebunkport zlomil stavec C2. Podľa lekárov nebude mať zranenie neurologické následky a Bush by sa mal úplne zotaviť za tri až štyri mesiace.

 

George H. W. Bush bol 41. prezidentom USA. Bojoval ako pilot stíhačky v druhej svetovej vojne. Po skončení bojov vyštudoval ekonómiu a pôsobil ako veľvyslanec USA pri OSN. Neskôr krátko viedol tajnú službu CIA.

 

Počas jeho vlády (1989-1993) padol Berlínsky múr. Podieľal sa na vytvorení medzinárodnej koalície proti irackej anexii Kuvajtu, ktorá viedla k vojne v Perzskom zálive. V úrade ho vystriedal Bill Clinton.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies