Expremiéra Šarona pochovali v púšti

NETKY.SK • 13 Január 2014, 14:13 • 2 min
Expremiéra Šarona pochovali v púšti

HAVAT ŠIKMIM - Bývalého izraelského premiéra Ariela Šarona, ktorý zomrel vo veku 85 rokov, pochovali v pondelok na rodinnom ranči Havat Šikmim na severe púšte Negev.

slovakia

left justify in out

Skončila sa tak rozlúčka so svetoznámym politikom, ktorý po ťažkej porážke prežil posledných osem rokov v kóme. Pohrebu za účasti zahraničných predstaviteľov predchádzal štátny obrad na pôde izraelského parlamentu v Jeruzaleme.

Šaron bol jedným z najvýznamnejších politikov v histórii Izraela, aj keď jeho kariéru sprevádzali viaceré kontroverzie. Premiérom Izraela bol od roku 2001 do roku 2006, keď po mŕtvici upadol do kómy. V minulosti zastával taktiež rôzne ministerské posty a ako minister obrany v roku 1982 nariadil rozpútanie libanonskej vojny. Ako premiér sa do dejín zapísal najmä tým, že v roku 2005 rozhodol o stiahnutí izraelských osadníkov z Pásma Gazy.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies