Experti na Ukrajine prehľadávali miesto pádu lietadla napriek novým bojom: Našli ďalšie ľudské pozostatky!

NETKY.SK • 2 August 2014, 06:40 • 2 min
Experti na Ukrajine prehľadávali miesto pádu lietadla napriek novým bojom: Našli ďalšie ľudské pozostatky!

KYJEV - Medzinárodní experti našli dnes na mieste zrútenia malajzijského dopravného lietadla na východe Ukrajiny telesné pozostatky ďalších obetí.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Neďaleké boje medzi vládnymi jednotkami a proruskými vzbúrencami však znova zdôraznili bezpečnostné obavy, informovala agentúra Reuters. Skupina odborníkov, podľa ukrajinských úradov celkovo 101 ľudí, je najväčšia, aká sa dostala na miesto pádu letu MH17 malajzijských aerolínií, pri ktorom 17. júla zahynulo všetkých 298 ľudí na palube. Cesty k lokalite boli vzhľadom na ťažké boje celé dni príliš nebezpečné, čo hatilo snahy o nájdenie všetkých pozostatkov obetí a vyšetrovanie tragédie.

      

"Tím na dnešok ukončil svoju prácu. Našiel a odviezol ľudské pozostatky... Privezú ich späť do Holandska na identifikáciu," povedal holandský premiér Mark Rutte. "Bezpečnostná situácia na mieste je nestála a nepredvídateľná," dodal. Pri najnovších zrážkach separatisti zabili v noci na dnes najmenej desiatich ukrajinských výsadkárov, ktorých prepadli neďaleko mesta Šachtarsk, jednom z najbližších k miestu pádu lietadla, oznámila ukrajinská armáda. Ukrajinské médiá predtým priniesli správy o vyššom počte zabitých.
      

Vzbúrenci uviedli, že zatlačili vládne sily od Šachtarska, kde boje zúrili niekoľko dní. Predstaviteľ ukrajinskej armády informoval, že ďalších 13 vojakov utrpelo zranenia a jedenásti sú nezvestní. Ukrajinské úrady tento týždeň uviedli, že na mieste pádu Boeingu 777 stále nenašli asi 80 tiel. K obetiam patrilo 196 Holanďanov a 27 Austrálčanov, ako aj 43 Malajzijčanov.
      

Rutte povedal, že na východe Ukrajiny je momentálne celkovo 400 medzinárodných expertov, vrátane policajných a forenzných odborníkov, vojenských policajtov a vyšetrovateľov. Úrady v Luhansku dnes oznámili, že za posledných 24 hodín v meste, ktoré je popri Donecku poslednou veľkou baštou vzbúrencov, zabili piatich civilistov a deviati ďalší utrpeli zranenia.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies