Európske kluby chcú presvedčiť FIFA, aby sa MS 2022 konali v máji

NETKY.SK • 23 Február 2015, 18:09 • 2 min
Európske kluby chcú presvedčiť FIFA, aby sa MS 2022 konali v máji

BERN - Predstavitelia elitných európskych klubov stále dúfajú, že sa im podarí presvedčiť členov výkonného výboru Medzinárodnej futbalovej federácie, aby sa MS 2022 v Katare konali v májovom termíne a nie v zime. Informovala agentúra Reuters.

slovakia

left justify in out

Definitívny verdikt, kedy sa šampionát uskutoční, by mal padnúť 20. marca vo švajčiarskom Zürichu. Generálny sekretár FIFA Jerome Valcke po novembrovom mítingu informoval, že do úvahy pripadajú dva termíny - január/február 2022 a november/december 2022. Záverečné zasadnutie k tejto téme, na ktorom by malo odznieť definitívne odporučenie termínu pre výkonný výbor FIFA, je na programe v utorok v katarskej Dauhe.
     

"Veríme, že záležitosť bude citlivo posúdená a zohľadní našu požiadavku. Tou je, aby sa šampionát konal v máji," uviedol hovorca Európskej asociácie klubov (ECA). Presným termínom, na ktorom ECA trvá, je 5. máj - 4. jún 2022.
     

S termínmi v novembri a decembri nesúhlasia európske veľkokluby, ktoré v tom čase hrajú svoje domáce súťaže. Organizátori MS 2022 sa zároveň chcú vyhnúť tomu, aby podujatie usporiadali v rovnakom termíne ako ZOH 2022.

     

FIFA zvažuje posun šampionátu z tradičného termínu na prelome júna a júla, keďže v tom čase sú v Katare vysoké teploty, čo by mohlo spôsobovať problémy pre hráčov i návštevníkov turnaja.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies