Európska komisia žiada od Francúzska dodatočné úspory

NETKY.SK • 23 Október 2014, 10:05 • 2 min
Európska komisia žiada od Francúzska dodatočné úspory

PARÍŽ - Európska komisia (EK) žiada Francúzsko o dodatky k plánom na zníženie štrukturálneho deficitu. To by mohlo pre Francúzsko znamenať, že budú v budúcom roku potrebné dodatočné opatrenia v hodnote približne štyroch miliárd eur. Informovali o tom noviny Les Echos, ktoré sa odvolali na zdroje z oblasti diplomacie a EK.

slovakia

left justify in out

EK údajne akceptuje niektoré argumenty Francúzska o tom, že sa krajina usiluje plniť plán úspor viac, než sa zdá. Stane sa tak výmenou za dodatočné opatrenia, ktoré by mohli znížiť štrukturálny deficit a dostať ho bližšie k cieľu EÚ. Ten je na úrovni 0,5 percenta hrubého domáceho produktu. Na tento ukazovateľ nemá vplyv hospodársky rast krajiny. Les Echos informovali, že Jyrki Katainen, podpredseda Európskej komisie zodpovedný za zamestnanosť, rast, investície a konkurencieschopnosť napísal list adresovaný francúzskemu ministerstvu financií a žiada vysvetlenia a dodatky.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies