V hotelovej akadémii sa uskutoční súťaž o Piešťanský pohár Ľudovíta Wintera

NETKY.SK • 27 Marec 2023, 11:00 • 2 min
V hotelovej akadémii sa uskutoční súťaž o Piešťanský pohár Ľudovíta Wintera

PIEŠŤANY - Súťaž mladých someliérov, baristov, čokolatierov, teatenderov a barmanov o Piešťanský pohár Ľudovíta Wintera usporiada Hotelová akadémia Ľudovíta Wintera v Piešťanoch, ktorej zriaďovateľom je Trnavský samosprávny kraj (TTSK). Informoval o tom riaditeľ akadémia Ladislav Blaškovič.

slovakia

left justify in out

Podujatie sa uskutoční na pôde vzdelávacej inštitúcie 4. apríla od 8.00 h. "Súťaž je organizovaná hotelovou akadémiou, pričom každú zo súťažných disciplín garantuje uznávaný odborník z praxe. Na medzinárodnej úrovni si v piatich odborných disciplínach zmeria sily 90 súťažiacich študentov z 30 stredných odborných škôl, zameraných na hotelierstvo a gastronómiu," uviedol Blaškovič. Súťaž sa vracia po dvojročnej nútenej prestávke.

 

Jedinečnými disciplínami na Slovensku sú disciplíny čokolatier a teatender. "Súťaž je určená študentom odborných škôl, ako aj žiakom základných škôl. Pre študentov je to neopakovateľná príležitosť prezentovať svoje odborné vedomosti a zručnosti a ponúknuť pestrý výber nápojov," doplnil riaditeľ školy.

 

Pre žiakov základných škôl je pripravená samostatná súťaž s názvom Mladý gastronóm. "Počas nej žiaci pripravia slávnostnú veľkonočnú tabuľu a jednoduchý dezert. Súťaž je príležitosťou a inšpiráciou pre mladých ľudí, ktorí pod vedením pedagógov načerpali nové obohacujúce poznatky z gastronómie a hotelierstva. V rámci podujatia sa nielen súťažiaci, ale aj študenti školy stretnú s odborníkmi z praxe," povedal Blaškovič. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Interny redaktor
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies