Európska komisia schválila 100-miliónovú pomoc pre Tunisko

NETKY.SK • 15 Apríl 2015, 14:46 • 2 min
Európska komisia schválila 100-miliónovú pomoc pre Tunisko

BRUSEL - Európska komisia v mene Európskej únie schválila v utorok uvoľnenie 100 miliónov eur vo forme pôžičiek pre Tunisko.

slovakia

left justify in out

Táto suma predstavuje prvú tranžu z 300-miliónového programu Makrofinančnej pomoci (MFA), ktorý pre africkú krajinu únia odklepla minulý rok. Eurokomisár pre ekonomiku a finančné záležitosti Pierre Moscovici v tejto súvislosti povedal: "Európska únia dodržiava svoje záväzky smerom k Tunisku. Cieľom pomoci je odbremeniť krajinu od finančných ťažkostí v čase, keď podstupuje historický politický prechod a implementuje ambiciózne ekonomické reformy."

 

Makrofinančná pomoc je špeciálny nástroj EÚ, ktorý je prístupný susedným partnerským krajinám EÚ. Je doplnkom pomoci, ktorú poskytuje Medzinárodný menový fond. Balíček pomoci pre Tunisko navrhla Európska komisia 5. decembra 2013 a 15. mája 2014 ho prijal Európsky parlament a Európska rada. Balíček je dodatkom k ďalším formám podpory zo strany európskej dvadsaťosmičky ako aj 800 miliónom eur v grantoch, ktoré už únia poskytla Tunisku od revolúcie v roku 2011. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies