Na nákup ruských S-400 sa čaká v rade

NETKY.SK • 24 Júl 2019, 10:15 • 2 min
Na nákup ruských S-400 sa čaká v rade

Napriek úsiliu, ktoré Spojené štáty vynaložili s cieľom zabrániť Rusku predávať systémy protivzdušnej obrany S-400 niekomu inému ako Turecku, o nich prejavila záujem ďalšia veľká ázijská krajina – India. A prvá dodávka ruských systémov protivzdušnej obrany môže byť k dispozícii v Naí Dillí už na začiatku roka 2020. India a Turecko sú kľúčovými partnermi USA na Blízkom východe.

slovakia

left justify in out

Napriek protestom Spojených štátov Rusko vyhlásilo: Jedinou podmienkou, aby bola S-400 k dispozícii pre Indiu, je plne zaplatená záloha na nákup ruských obranných komplexov. Takto bude prvá dodávka k dispozícii už začiatkom roku 2020.

 

Podľa zástupcu riaditeľa Federálnej služby pre vojensko-technickú spoluprácu Ruska Vladimíra Drožževa, ak India môže uskutočniť preddavok na nákup S-400 do konca roku 2019, potom nič nemôže zabrániť dodávke ruských protilietadlových obranných systémov do Indie.

 

Ruský predstaviteľ vyjadril presvedčenie, že ak India zaplatí zálohu na nákup ruských obranných systémov včas, dodávky sa začnú presne tak, ako sa uvádza v dohode strán. Prvá dávka bude poskytnutá Indii do konca roku 2020, úplné dodanie sa musí uskutočniť do 5 rokov.   

 

Začiatkom októbra 2018, takmer súčasne s návštevou ruského prezidenta Vladimíra Putina v Naí Dillí, Moskva a Dillí formalizovali dohodu o dodávkach ruských systémov protivzdušnej obrany S-400 do Indie. Celková suma dohody bola 5 miliárd dolárov.

                 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
ukraina
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies