Europarlament po kauze Panamských dokumentov vytvoril nový vyšetrovací výbor

NETKY.SK • 23 Jún 2016, 16:09 • 2 min
Europarlament po kauze Panamských dokumentov vytvoril nový vyšetrovací výbor

BRUSEL - Európsky parlament (EP) dnes na svojom zasadnutí v Bruseli vymenoval 65 členov vyšetrovacieho výboru, ktorý sa v reakcii na tzv. Panamské dokumenty, uniknutý súbor informácií o spoločnostiach registrovaných v daňových rajoch a ich konečných vlastníkoch, bude zaoberať dodržiavaním pravidiel EÚ zameraných na boj proti daňovým únikom a praniu špinavých peňazí.

slovakia

left justify in out

Do vyšetrovacieho parlamentného výboru, ktorý bude vyšetrovať kauzu Panamských dokumentov, sa nedostal žiaden z 13 slovenských europoslancov.

 

Mandát výboru, ktorý dostal pracovnú skratku PANA, bol poslancami schválený 8. júna. Výbor si na svojom prvom zasadnutí spomedzi členov zvolí predsedu a najviac štyroch podpredsedov.

Európsky parlament rozhodol o zriadení vyšetrovacieho výboru a schválil jeho mandát na plenárnom zasadnutí 8. júna v Štrasburgu. Stalo sa tak na základe návrhu Konferencie predsedov (predseda EP a lídri politických skupín v europarlamente) z 2. júna.

 

Nový vyšetrovací výbor preskúma možné porušenia a chyby pri uplatňovaní právnych predpisov EÚ proti praniu špinavých peňazí, vyhýbaniu sa daňovým povinnostiam a daňovým únikom zo strany Európskej komisie a členských štátov. Svoju konečnú správu predstaví do 12 mesiacov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies