Sexuálny škandál princa Andrewa pokračuje. Dohoda s kráľovnou Alžbetou II.

NETKY.SK • 13 Január 2022, 21:29 • 2 min
Sexuálny škandál princa Andrewa pokračuje. Dohoda s kráľovnou Alžbetou II.

LONDÝN - Britský princ Andrew, ktorý v Spojených štátoch čelí občianskej žalobe Američanky Virginie Giuffreovej v súvislosti s obvineniami zo sexuálneho napadnutia, sa vzdal všetkých svojich čestných vojenských hodností, ako aj kráľovského patronátu nad charitatívnymi organizáciami. Oznámil to vo štvrtok Buckinghamský palác, píše agentúra AFP.

slovakia

left justify in out

„So súhlasom kráľovnej a po dohode s ňou boli vojenské hodnosti a kráľovské patronáty vojvodu z Yorku prinavrátené kráľovnej,“ uviedli vo vyhlásení.

 

img

 

K tomuto rozhodnutiu došlo po tom, čo viac ako 150 veteránov ozbrojených síl zaslalo kráľovnej list so žiadosťou o zbavenie princa Andrewa všetkých jeho vojenských titulov, približuje agentúra AP.

 

Princ Andrew, druhý syn kráľovnej Alžbety II., sa bude v spomínanej kauze sexuálneho obťažovania obhajovať ako súkromná osoba, dodal palác. 

 

Prečítajte si tiež: Patrasová: Felix bol opantaný sektou

 

Giuffreová tvrdí, že ju ako 17-ročnú teraz už zosnulý miliardár a odsúdený pedofil Jeffrey Epstein a jeho priateľka Ghislaine Maxwellová zavliekli do Európy a nútili tam k pohlavnému styku so svojimi bohatými a vplyvnými známymi, vrátane princa Andrewa. Toho zažalovala v auguste za to, že ju údajne viackrát sexuálne napadol v roku 2001, keď mala 17 rokov. K útokom podľa nej došlo v nehnuteľnostiach patriacich Epsteinovi a Maxwellovej. Newyorský sudca v stredu zamietol žiadosť princa Andrewa o zrušenie Giuffreovej žaloby.

 

img

Virginia Giuffreová.

 

Princ Andrew obvinenia dlhodobo popiera a tvrdí, že s Giuffreovou nikdy nemal pohlavný styk. Hoci princ zatiaľ nie je obžalovaný zo spáchania trestného činu, pre škandál okolo jeho priateľstva s Epsteinom ho v roku 2019 pozbavili výkonu všetkých povinností člena kráľovskej rodiny. 

 

Možno vás zaujme: Prímerie u Vémolu? V hre je tretí muž!

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Lukas Dedik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies