V bratislavskej aréne úradoval falošný novinár, vraj ide o známu "firmu"

NETKY.SK • 16 Máj 2019, 14:41 • 2 min
V bratislavskej aréne úradoval falošný novinár, vraj ide o známu "firmu"

BRATISLAVA - Počas prvých piatich dní na MS v hokeji nezaznamenali policajné zložky výrazné narušenie poriadku. Výnimkou bol opitý slovenský fanúšik v Košiciach, ktorého museli spacifikovať, no inak ide všetko plynulo. V Bratislave sa na zápase Ruska s Českom postarala o rozruch osoba s falošnou akreditáciou.

slovakia

left justify in out

Falošného novinára vraj poznajú

Počas druhej tretiny duelu Ruska s Českom sme si všimli, že pri kontrole akreditácii sa jednému novinárovi akosi nechcelo preukázať oficiálne doklady. Na výzvy sa snažil spočiatku vôbec nereagovať. Svoju akreditačnú kartu si narýchlo a zmätene schovával. Až na dôrazné vyzvanie bezpečnostných pracovníkov nevoľky opustil miesto určené pre novinárov a začal spolupracovať.  

 

"Je to drzosť. Už z diaľky sa mi tá akreditácia nezdala. Zistili sme, že ide o Slováka, je to nejaký robotník, ktorý takto pravidelne cestuje na veľké športové podujatia. Dokonca falšoval akreditácie aj na šampionáte v Dánsku," uviedla pre netky.sk riaditeľka komunikácie IIHF pre MS 2019 Michaela Grendelová. Vynaliezavého "novinára" okamžite vyviedli zo štadióna, čím sa stal "personou non grata".

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Fanúšikovia sú už pripravení. IDEME NA TOOO! 🔥

Príspevok, ktorý zdieľa Slovak Ice Hockey Federation (@hockeyslovakia),

 

V Košiciach sa zasa falšovali vstupenky

Nepravé lístky sa objavili v piatok a v sobotu. Všetky vstupenky mali u seba Slováci, ktorí si ich zakúpili prostredníctvom rôznych internetových portálov a nie cez oficiálneho predajcu. Okrem toho sa pred štadiónom pohybujú aj ľudia, ktorí s lístkami kšeftujú, v tomto prípade s pravými. Mnohí fanúšikovia prídu do Košíc bez vstupenky s nádejou, že nejaké kúpia. "Nemáme zákonné možnosti na to, aby sme takéhoto človeka obmedzili na slobode, alebo mu zakázali takýto predaj. Je to jeho súkromná a osobná vec. Ale máme vedomosť, že je veľa takýchto ľudí pred štadiónom," uviedla krajská policajná hovorkyňa Lenka Ivanová.

 

 

V Košiaciach bol „pod parou“

Jediné vážnejšie narušenie poriadku spôsobil slovenský fanúšik, ktorý mal riadne "pod čapicou". Incident sa udial po zápase Slovenska s USA. "Nechcel opustiť Steel arénu a nerešpektoval ani usporiadateľskú službu a následne ani políciu. Kládol aktívny odpor a preto boli voči nemu použité donucovacie prostriedky. V krvi mal 2,07 promile alkoholu. Keďže neuposlúchol výzvy, umiestnili ho do cely predbežného zadržania," prezradila Ivanová.

 

Polícia však niektorých divákov predvolala aj v súvislosti s výtržnosťami po nedeľňajšom zápase Slovenska s Kanadou. Na ľad totiž po záverečnej siréne dopadli fľaše a rôzne iné predmety.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona