EÚ uskutočnila prvú spoločnú simuláciu kybernetického útoku

NETKY.SK • 5 November 2010, 08:13 • 2 min
EÚ uskutočnila prvú spoločnú simuláciu kybernetického útoku

EÚ uskutočnila prvú spoločnú simuláciu kybernetického útoku

slovakia

left justify in out

Členské krajiny EÚ uskutočnili dnes prvú spoločnú simuláciu kybernetického útoku. Nácvik obranných mechanizmov prebehol v rámci cvičenia s označením Cyber Europe 2010.
      K expertom zo všetkých 27 členských štátov EÚ sa pripojili aj kolegovia z Islandu, Nórska a zo Švajčiarska. Ich úlohou bolo čeliť simulovaným pokusom hakerov o ochromenie kľúčových internetových služieb vo viacerých krajinách únie.
      "Po tomto cvičení majú nasledovať ešte komplexnejšie scenáre, ktoré by sa napokon mali preniesť z európskej na globálnu úroveň," uvádza sa vo vyhlásení Bruselu.
      Dnešný celoeurópsky nácvik simuloval rozsiahly hakerský útok na národné internetové systémy, v dôsledku ktorého došlo k výraznému obmedzeniu alebo úplnému výpadku internetového spojenia a základných online služieb. Takýto scenár by vyžadoval intenzívnu spoluprácu všetkých členských krajín EÚ.
      Otázkam internetovej bezpečnosti sa začala venovať väčšia pozornosť po veľkom útoku proruských hakerov na estónske servery z roku 2007. Problematika nadviazania účinnej medzinárodnej spolupráce v oblasti kybernetickej obrany v súčasnosti zamestnáva expertov z EÚ i NATO.

Zdroj: TASR/DPA



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies