Ethereum strmhlavo padá: Bublina na trhu kryptomien?

NETKY.SK • 11 Júl 2017, 15:14 • 2 min
Ethereum strmhlavo padá: Bublina na trhu kryptomien?

LONDÝN – Pád Ethereum pokračuje už druhý deň, keď v utorok v ranných hodinách jeho hodnota klesla o viac ako 15%.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Hodnota Ethereum a Bitcoinu výrazne stúpala od začiatku tohto roku, keď Ethereum posilnil takmer o neuveriteľných 5000% z približne ôsmich dolárov v januári až na vyše 400 dolárov v polovici júna. Popularita kryptomien rástla vďaka systému ICO (Initial Coin Offerings), čo je metóda získavania meny, ktorú používa platforma Ethereum.

 

V pondelok však Ethereum voči doláru oslabil o 10% a začalo sa hovoriť o potenciálnej cenovej bubline. Dnes ráno o 9:47 to bolo už o ďalších 15%:

 

img

Mati Greenspan, analytik trhu v obchodnej platforme eToro, potvrdil, že pád sa očakával dlhšiu dobu. "Čokoľvek, čo ide takto prudko hore, musí následne prejsť nejakou korekciou," povedal Greenspan.

Začínajúce spoločnosti, niektoré dokonca v neuveriteľne krátkom čase, vyzbierali tento rok viac ako 1 miliardu dolárov za nové digitálne meny, ktoré boli vytvorené pomocou siete Ethereum. Greenspan si myslí, že skepticizmus voči týmto projektom by mohol prispieť k cenovej korekcii. Dodal, že mnohí z týchto ľudí, ktorí sú za týmito ICO spoločnosťami, sa pokúšajú zarobiť na Ethereum tým, že zahlcujú trh s objednávkami na predaj a tak tlačia cenu nadol.

"Zaznamenali sme niekoľko veľmi veľkých objednávok na predaj," povedal Greenspan. "Som si istý, že niektoré z nich boli premyslene rozložené, ale väčšina z nich nie. Momentálne sa deje najväčší prepad trhu kryptomien v histórii. Ak aj nie percentuálny, tak hodnoty trhovej kapitalizácie určite. Celková trhová hodnota všetkých digitálnych mien (969 podľa CoinMarketCap-pozn.) klesol zo 146 miliárd dolárov v polovici júna na súčasných 83 miliárd dnes."

Bitcoin je zatiaľ relatívne stabilný, keď dnes ráno oslabil voči doláru len o 0,67% na 2.328,97 USD.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Martin Šelestiak
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies