Estónska ministerka zahraničných vecí odstúpila, kandiduje na prezidentku

NETKY.SK • 9 September 2016, 16:35 • 2 min
Estónska ministerka zahraničných vecí odstúpila, kandiduje na prezidentku

TALLINN - Estónska ministerka zahraničných vecí Marina Kaljuarandová (54) dnes oznámila, že sa vzdáva ministerskej funkcie v súvislosti s kandidatúrou na post hlavy štátu.

slovakia

left justify in out

"Rozhodnutie nebolo ľahké," uviedla táto nezávislá politička v hlavnom meste Tallinn. Podľa agentúry DPA mala pocit, že by nebolo správne zostať vo vláde, ktorú vedie Estónska reformná strana (ER), keď bude v prezidentských voľbách 24. septembra kandidovať proti jej uchádzačovi.

 

Premiér Taavi Röivas odporučil ministerke, aby znova zvážila odstúpenie, ktoré podľa neho nie je nevyhnutné, informovala jeho kancelária. Röivas vo vyhlásení opätovne vyjadril podporu prezidentskému kandidátovi ER, bývalému eurokomisárovi Siimovi Kallasovi.

 

Estónsky parlament sa v troch kolách hlasovania koncom augusta nedokázal zhodnúť na novom prezidentovi. Úlohu zvoliť novú hlavu štátu teraz prevzalo osobitné volebné grémium.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies