Érsek: Vieme zabojovať o peniaze na podporu z Nástroja na prepájanie Európy až 13 projektami

NETKY.SK • 26 Jún 2017, 10:43 • 2 min
Érsek: Vieme zabojovať o peniaze na podporu z Nástroja na prepájanie Európy až 13 projektami

BRATISLAVA - Trinásť dopravných projektov zo Slovenska s celkovým grantom viac ako 153 miliónov eur sa dostalo do užšieho výberu Európskej komisie (EK) medzi plánované investície v rámci Nástroja na prepájanie Európy.

slovakia

left justify in out

"Ukázali sme, že vieme zabojovať o peniaze na dopravu kvalitnými projektmi," konštatoval minister dopravy a výstavby Árpád Érsek (Most-Híd). Slovensko má podľa jeho slov v rámci Nástroja na prepájanie Európy možnosť získať celkovo 743 miliónov eur z európskych zdrojov.

 

"Sú to vlastne peniaze navyše k už prideleným štyrom miliardám v Operačnom programe Integrovaná infraštruktúra," dodal.

 

Medzi projektmi, ktoré uspeli, je podľa hovorkyne rezortu dopravy Karolíny Duckej napríklad modernizácia železnice aj nabíjacie stanice na e-autá. "Peniaze by mali byť definitívne schválené začiatkom júla," avizovala.

 

Do užšieho výberu sa tak podľa rezortu dostal napríklad projekt modernizácie železničnej trate v úseku Malacky - Kúty, či dostavba zriaďovacej stanice Žilina - Teplička a nadväzujúcej železničnej infraštruktúry v uzle Žilina.

 

Tiež opatrenia na zlepšenie splavnosti zdrže Hrušov na Dunaji alebo dva projekty zamerané na zlepšenie parametrov letovej prevádzky Jednotného európskeho neba či nadnárodný projekt zameraný na budovanie nabíjacích staníc v mestách Ľubľana, Bratislava a Záhreb.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies