V Rusku sa otvára najväčšia ekonomická udalosť od začiatku pandémie COVID-19

NETKY.SK • 2 Jún 2021, 13:21 • 2 min
V Rusku sa otvára najväčšia ekonomická udalosť od začiatku pandémie COVID-19

PETROHRAD – V Rusku, v Petrohrade sa, bude konať hlavná ekonomická udalosť od začiatku pandémie, a tou je Medzinárodné ekonomické fórum. Od 2. do 5. júna sa tu zídu zástupcovia podnikateľov, aby prediskutovali kľúčové ekonomické otázky.

slovakia

left justify in out

Fórum sa bude tradične konať vo výstavnom a konferenčnom centre Expoforum za prísneho dodržiavania epidemiologických bezpečnostných opatrení na zabránenie šírenia koronavírusu, berúc do úvahy požiadavky WHO.

 

V rámci SPIEF sa už tradične budú konať zasadnutia medzinárodného diskusného klubu Valdai. Tento rok sa jedna z nich bude venovať rizikám sankcií pre globálny finančný systém a podnikanie. Zúčastní sa ho najmä zástupca ministra financií Vladimír Kolychev, ruský veľvyslanec pri EÚ Vladimír Chizhov, generálny riaditeľ Katarskej rozvojovej banky Abdulaziz Nasser al-Khalifa. Ďalšia schôdza Valdai sa bude konať na tému „Právo na súkromie vo svete Big Data“. Maximálny počet účastníkov podujatia v tomto roku bude päťtisíc ľudí, čo neprekročí bezpečnú kapacitu fóra.

 

Plánuje sa viac ako sto diskusií o obchodnom programe, ktorý sa tradične venuje otázkam globálnej a ruskej ekonomiky, sociálnej a technologickej agendy. Ústrednou udalosťou SPIEF-u je osobná účasť ruského prezidenta Vladimíra Putina na plenárnom zasadnutí.

 

Obchodný program otvorí Maria Zakharova, riaditeľka informačného a tlačového odboru ministerstva zahraničných vecí, ktorá usporiada pracovné raňajky na fóre pre zástupcov médií uznaných ako zahraniční agenti v Rusku. V rámci obchodného programu sú naplánované obchodné dialógy medzi Ruskom a USA, Nemeckom, Francúzskom, Talianskom, Švédskom, Fínskom, Japonskom, Latinskou a Severnou Amerikou, Afrikou. Očakáva sa tiež diskusia o perspektívach hospodárskej spolupráce v rámci krajín BRICS a SCO, ako aj o rizikách sankcií pre globálny finančný systém a medzinárodné podnikanie.

 

Osobitná pozornosť sa bude venovať implementácii balíka strategických dokumentov pre rozvoj Arktídy, ako aj zelenej agendy, energie budúcnosti a technológií 5G a Big Data. Na jednom zo zasadnutí fóra sa bude diskutovať o skúsenostiach Ruska s usporiadaním majstrovstiev sveta FIFA 2018 a s prípravou Kataru na majstrovstvá sveta 2022.

 

Na plenárnom zasadnutí fóra sa zúčastní ruský prezident Vladimír Putin kde bude hovoriť aj s novinármi zo svetových spravodajských agentúr, podnikateľmi a investormi. Pozvaní zahraniční vodcovia – rakúsky spolkový kancelár Sebastian Kurz a katarský emír Tamim bin Hamad Al Thani zúčastnia sa fóra na diaľku.

 

Pascal Koyagbele, ministerský delegát pre investičnú výstavbu a strategické investície, ktorý spadá pod správu prezidenta CAR, tiež plánuje navštíviť SPIEF. Iránsku delegáciu povedie iránsky minister energetiky Reza Ardakanian. Na petrohradskom medzinárodnom ekonomickom fóre budú tiež šéf spoločnosti Total, Patrick Pouyanne, šéf spoločnosti Wistershall Dea, Mario Mehren, prezident spoločnosti Siemens Energy AG Christian Bruch a prezident Svetového ekonomického fóra Berge Brende.

 

Traja nositelia Nobelovej ceny za mier Riccardo Valentini, Rae Kwon Chung a Rodney John Allam budú na fóre diskutovať o scenároch vývoja svetovej energie.

 

Petrohradské medzinárodné ekonomické fórum sa koná od roku 1997 a od roku 2006 sa koná pod patronátom a za účasti prezidenta Ruskej federácie. V roku 2020 sa fórum nekonalo kvôli pandémii COVID-19.

 

   



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
ukraina
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies