Erraniová mala pozitívny dopingový test, s dištancom na dva mesiace

NETKY.SK • 7 August 2017, 16:30 • 2 min
Erraniová mala pozitívny dopingový test, s dištancom na dva mesiace

RÍM - Talianska tenistka Sara Erraniová mala pozitívny výsledok antidopingovej kontroly, hlásia médiá z jej krajiny. Podľa Corriere della Sera jej našli zakázaný stimulant anastrozol, ktorý sa používa pri liečbe rakoviny.

slovakia

left justify in out

Oprávnenosť medializovaných chýrov z Apeninského polostrova v pondelok tlačovou správou potvrdila Medzinárodná tenisová federácia (ITF). Uviedla, že hráčka dostala dištanc na dva mesiace od 3. augusta 2017 do 2. októbra 2017 vrátane.

Erraniová bola pozitívna pri mimosúťažnej kontrole 16. februára 2017. Ukázala to analýza v akreditovanom laboratóriu Svetovej antidopingovej agentúry (WADA) v kanadskom Montreale. Zakázanou látkou bol letrozol zo skupiny hormónov a metabolických modulátorov.

 

Talianku obvinili z porušenia príslušných pravidiel 18. apríla. Hráčka okamžite pripustila prehrešok a požiadala o vypočutie pred nezávislým tribunálom ITF. Predstúpila 19. júla a tribunál po argumentácii a dokazovaní 3. augusta vydal spomenuté rozhodnutie.

 

Okrem zákazu štartu anulujú Erraniovej výsledky od 16. februára do 7. júna (vtedy podstúpila kontrolný odber a výsledok bol negatívny) vrátane odňatia renkingových bodov a povinnosti vrátiť získané prémie.

 

Žiadne oficiálne stanovisko hráčky či tenisových autorít zatiaľ nie je k dispozícii. Podľa Ubi Tennis v pondelok o 15.00 h vydá Medzinárodná tenisová federácia (ITF) komuniké v súvislosti s finalistkou dvojhry na parížskom antukovom grandslamovom Roland Garros 2012.

 

Tridsaťročná univerzálka Erraniová je niekdajšou členkou Top 5 singlového renkingu WTA, v ktorom teraz figuruje na 98. mieste. Vo štvorhre má na konte päť trofejí z veľkej štvorky a bola aj na najvyššej priečke v hodnotení. Trikrát sa podieľala na triumfe "squadry" v Pohári federácie reprezentačných družstiev žien.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies