Ericsson podpísal s Apple novú licenčnú dohodu

NETKY.SK • 21 December 2015, 10:33 • 2 min
Ericsson podpísal s Apple novú licenčnú dohodu

ŠTOKHOLM - Švédsky výrobca telekomunikačných zariadení Ericsson v pondelok podpísal s americkou technologickou firmou Apple dohodu o podmienkach využívania svojich patentov. Firma nešpecifikovala, aký výnos predpokladá z novej licenčnej dohody.

slovakia

left justify in out

Celkové príjmy z práv duševného vlastníctva za rok 2015, vrátane pozitívnych dopadov vyrovnania s Apple, však teraz Ericsson očakáva v rozpätí 13 až 14 mld. švédskych korún (SEK). Vlani to bolo 9,9 mld. SEK.


Ericsson v januári obvinil amerického konkurenta Apple, že aj po vypršaní licenčnej dohody neoprávnene využíva jeho patenty v oblasti mobilných technológií. Apple predtým žaloval Ericsson, že za svoje patenty požaduje neprimerane vysoké poplatky. Spor sa týkal najmä patentov súvisiacich s mobilnými technológiami GSM a LTE. Urovnanie sporu podľa predstáv švédskej firmy by jej podľa skorších odhadov prinieslo na licenčných poplatkoch od Apple ročne 2 až 6 mld. SEK, uviedla agentúra Reuters.

(1 EUR = 9,266 SEK)

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies