Erdogan a Putin spolu telefonovali o kríze v Sýrii

NETKY.SK • 6 Október 2016, 11:43 • 2 min
Erdogan a Putin spolu telefonovali o kríze v Sýrii

ANKARA - Turecký prezident Recep Tayyip Erdogan viedol dnes telefonický rozhovor s ruským prezidentom Vladimirom Putinom, s ktorým diskutoval o spôsoboch, ako "zintenzívniť" úsilie o zastavenie bojov v Sýrii a doručenie humanitárnej pomoci tamojšiemu obyvateľstvu. Agentúra AP o tom informovala s odvolaním sa na nemenovaných predstaviteľov Erdoganovej kancelárie.

slovakia

left justify in out

Lídri Turecka a Ruska sa podľa týchto zdrojov v telefonáte venovali aj spoločným energetickým projektom týchto krajín vrátane výstavby prvej tureckej jadrovej elektrárne. Rozhovor uskutočnili necelý týždeň pred ohláseným osobným stretnutím v Turecku.

 

Ruské médiá v utorok oznámili, že druhé tohtoročné rokovanie Putina s Erdoganom sa uskutoční 10. októbra v Istanbule, kde bude ruský prezident jedným z účastníkov Svetového energetického kongresu. Počas tejto schôdzky by mohla byť údajne uzavretá medzivládna dohoda o projekte plynovodu Turecký prúd, ktorý má viesť z Ruska do Turecka popod Čierne more.

 

Lídri Ruska a Turecka sa stretli naposledy 9. augusta v Petrohrade, pričom išlo o ich prvú schôdzku od vlaňajšieho zhoršenia vzájomných vzťahov v dôsledku zostrelenia ruského vojenského lietadla tureckými silami na hraniciach Sýrie. Obaja tiež vystúpili začiatkom septembra na summite skupiny G20 v Číne, kde hovorili o úplnom obnovení bilaterálnych vzťahov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies