Peter Sagan v 5. etape Okolo Beneluxu minul pódiové umiestnenie

NETKY.SK • 3 September 2021, 16:50 • 2 min
Peter Sagan v 5. etape Okolo Beneluxu minul pódiové umiestnenie

BILZEN - Slovenskému fenoménu dnes ušlo pódiové umiestnenie. Petrovi Saganovi nevyšiel záverečný špurt.

slovakia

left justify in out

Slovenský cyklista Peter Sagan (Bora-Hansgrohe) bojoval o víťazstvo v 5. etape pretekov Okolo Beneluxu, ale jeho snaha opäť nestačila na stupne víťazov. V hromadnom špurte etapy z Riemstu do Bilzenu (192 km) na belgickom území skončil Sagan  štvrtý, víťazom sa stal jeho veľký austrálsky súper Caleb Ewan

 

Pretekár tímu Lotto Soudal v záverečnom mierne stúpajúcom finiši predstihol Sagana aj Taliana Sonny Colbrelliho (Bahrain - Victorious), ktorí boli pred ním.

 

 

Pre 27-ročného Austrálčana to bolo 52. víťazstvo v profikariére, ale prvé od 12. júna 2021 a pretekov Baloise Belgium Tour. Práve Ewan spôsobil pád Petra Sagana na tohtoročnej Tour de France, pre ktorý museli obaja jazdci z pretekov predčasne odstúpiť.

"Bolo to veľmi náročné, môj tím odviedol skvelú prácu. V závere ma dostali do dobrej pozície, chcem sa im za to poďakovať. Záver mi vyhovoval, bol trochu do kopca, ale to mám rád. Mali sme dnes motiváciu vyhrať. Máme silný tím a som rád, že sa to podarilo," uviedol Caleb Ewan v prvej reakcii po svojom triumfe.

 

"Etapa bola dlhá a vyvíjala sa podľa predpokladov. Náš tím dobre pracoval a ja som bol na začiatku pelotónu v záverečnom okruhu. Kontroloval som si pozíciu, čo sa javí ako dobré znamenie po mojom zranení kolena a tréningu v horách. V šprintérskom finiši som vydal zo seba to najlepšie," zhodnotil Peter Sagan.

 

"Naša stratégia bola dostať Petra do záverečného hromadného šprintu, aby sa pokúsil o víťazstvo. Naši pretekári pracovali veľmi dobre od štartu etapy. Erik a Juraj zatvárali skoré úniky a mali sme aj malý únik s tromi pretekármi. V záverečnom okruhu sa začalo pretekať. V šprintérskom dojazde Peter skončil štvrtý, na čele pelotónu si počínal solídne. Lukas Pöstlberger sa zasa posunul vyššie v celkovom poradí," skonštatoval športový riaditeľ Ján Valach.

 

Piatková etapa Okolo Beneluxu mala klasikársky profil a cyklisti počas nej prekonali 15 krátkych, ale výdatných stúpaní. Tristo metrov dlhý Letenberg s priemerom 7 percent prekonali až štyri razy. Peter Sagan bol aktívny a v záverečnom kilometri si vybudoval skvelú pozíciu na útok na víťazstvo.

 

img

 

Postupne sa posunul zo štvrtého až na druhé miesto a pred sebou mal už len Taliana Colbrelliho. Lenže približne 200 m pred cieľom Sagana s Colbrellim zľava predstihol rýchlik Ewan a Sagana pár metrov pred páskou zdolal aj Holanďan Danny van Poppel.

 

Pre 31-ročného Sagana je to už druhé štvrté miesto na 17. ročníku pretekov Okolo Beneluxu, predtým známych aj ako BinckBank Tour.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies