Epidémia cholery v Jemene sa zmiernila, stále však neskončila

NETKY.SK • 28 August 2017, 18:34 • 2 min
Epidémia cholery v Jemene sa zmiernila, stále však neskončila

ŽENEVA - Obrovské medzinárodné úsilie zamerané na zastavenie šírenia cholery v chudobnom a vojnou zmietanom Jemene sa pomaly začína vyplácať. S odvolaním sa na dnešnú správu detského fondu OSN (UNICEF) to uviedla agentúra DPA.

slovakia

left justify in out

Týždenná bilancia nových prípadov cholery sa oproti júnu znížila o tretinu, a to na aktuálnych 32.000. UNICEF napriek tomu upozorňuje, že boj s touto vodou prenosnou chorobou sa ešte zďaleka neskončil, pretože v mnohých oblastiach Jemenu stále nefunguje zásobovanie pitnou vodou, kanalizácia či zdravotnícke služby.

 

Cholera zahubila v Jemene vyše 2-tisíc ľudí

 

Aj napriek pretrvávajúcemu ozbrojenému konfliktu sa v niektorých lokalitách podarilo dosiahnuť aspoň čiastočné zlepšenie podmienok a tiež podchytiť prípady cholery už v ranom štádiu. "Miestni zdravotníci a dobrovoľníci pracovali takmer nepretržite, bez ochrany," povedala pre DPA z Ammánu hovorkyňa UNICEF Tamara Kummerová.

 

Šíriť osvetu a informácie o možnostiach jednoduchej dezinfekcie vody alebo o iných spôsoboch predchádzania tejto infekcii sa v Jemene podujalo približne 40.000 dobrovoľníkov, ktorí za týmto účelom navštevujú tamojšie domácnosti. Od vypuknutia cholery zaznamenali v Jemene už približne 550.000 prípadov tohto ochorenia, ktorému tam dovedna podľahlo viac než 2000 osôb.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies