Envirorezort ide príkladom, vytvorili zásady zeleného úradovania pre ekologickejšie fungovanie na ministerstve

NETKY.SK • 19 Marec 2018, 10:43 • 2 min
Envirorezort ide príkladom, vytvorili zásady zeleného úradovania pre ekologickejšie fungovanie na ministerstve

BRATISLAVA - Dodržiavaním zásad zeleného úradovania zamestnanci Ministerstva životného prostredia (MŽP) SR prispievajú k ochrane prírody.

slovakia

left justify in out

Vytvoril ich zamestnanec ministerstva Michal Kutlík v rámci projektu cez Sokratov inštitút Centra environmentálnej a etickej výchovy Živica.

 

"Zásady zeleného úradovania sú zhrnuté do niekoľkých bodov, ktoré umožnia kolegom na ministerstve vykonávať pracovné činnosti ekologickejšie," vysvetlil Kutlík.

 

Zamestnancom ministerstva sa napríklad odporúča dávať prednosť elektronickej korešpondencii pred tlačenou vždy, keď to je možné. Mali by aj dôsledne separovať odpad či predchádzať vzniku odpadov napríklad pitím vody z vodovodu, ale aj využívať efektívne denné svetlo.

 

Podľa zásad by sa tiež malo počas víkendov a dlhšej neprítomnosti na pracovisku vypínať elektronické zariadenie z elektrickej siete a vetrať krátko, rýchlo a intenzívne.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies