Poriadny trapas: Grécke úrady objednali pre žiakov nadrozmerné rúška

NETKY.SK • 18 September 2020, 08:07 • 2 min
Poriadny trapas: Grécke úrady objednali pre žiakov nadrozmerné rúška

ATÉNY – Grécke úrady sa v posledných dňoch stali terčom posmechu. Pandemická komisia totiž pre študentov objednala v rámci boja proti koronavírusu rúška cez pol hlavy.

slovakia

left justify in out

Nadrozmerné ochranné pomôcky, ktoré slúžia na prekrytie horných dýchacích ciest, im zakrývajú celú tvár. Informovala o tom agentúra AFP. V Grécku sa otvorili školy ešte len v priebehu tohto týždňa a to pod podmienkou, že všetci študenti a učitelia si budú chrániť ústa a nos.

 

Nadrozmerné rúška bavia svet

Fotografie detí sediacich v laviciach s obrovskými rúškami zaplavili sociálne siete. Od ľudí si dokonca vyslúžili označenie „padáky“.

 

Rúška "boli príliš veľké od začiatku", uviedol Jannis Stathopoulos, ktorého firma vyhrala tender na výrobu a dodanie pol milióna rúšok.

 

 

Zároveň zdôraznil, že objednávku si firma splnila do bodky podľa zadanej objednávky. Doplnil, že rozmery gigantických rúšok určili odborníci z gréckej štátnej komisie, ktorá rieši všetky záležitosti okolo koronavírusu. Aj napriek tomu, že rozmeri sa mu zdali trochu netypické, ich rozhodnutie rešpektoval a nechal rúška vyrobiť.  

 

Pol milióna rúšok skončí v koši

Deti do 10 rokov dostali rúška s rozmermi 10 krát 18 centimetrov, starší študenti a učitelia dostali ochranné pomôcky vo veľkosti 12 krát 22 centimetrov.

 

„Išlo o nedorozumenie... Napravíme to,“ vyhlásil v stredu námestník ministra zdravotníctva Vasilis Kontozamanis. Grécke úrady plánujú do škôl dodať cez päť miliónov rúšok.

 

Grécko s 10 miliónovou populáciou od začiatku epidémie eviduje viac ako 13-tisíc prípadov nákazy a 313 úmrtí v súvislosti s COVID-19. Povinnosť nosenia rúšok sa pritom netýka iba škôl, ale všetkých uzavretých priestorov vrátanie hromadnej dopravy.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies