Čo je nové v súvislosti s nehodou v Bratislave? Zmenila sa právna kvalifikácia a odkrývajú sa osudy zosnulých študentov

NETKY.SK • 5 Október 2022, 07:40 • 2 min
Čo je nové v súvislosti s nehodou v Bratislave? Zmenila sa právna kvalifikácia a odkrývajú sa osudy zosnulých študentov

BRATISLAVA – Dušan Dědeček, 60.-ročný muž, ktorého meno si Slovensko navždy zapamätá pre nedeľnú nehodu, čelí obvineniu zo spáchania trestného činu všeobecného ohrozenia.

slovakia

left justify in out

Ak bude uznaný vinným, slobody ho pozbavia buď na 25 rokov, alebo môže byť odsúdený aj na doživotie.

Krajský policajný hovorca Michal Szeiff V Bratislave sa k téme vyjadril, že doterajšie vyšetrovanie zmenilo právnu kvalifikáciu, a preto sa hovorí o všeobecnom ohrození.

Hovorca ďalej pripomenul, že muž jazdou ovplyvnenou alkoholom a zhoršenou aj prekročenou rýchlosťou, narazil do autobusovej zastávky, na ktorej sa vtedy nachádzalo 40 ľudí. Štyria zomreli v rovnaký deň, ďalšia obeť sa pripočítala v pondelok a jeden z tých, čo museli byť kvôli zraneniam hospitalizovaní, je stále v kritickom stave. Pre obžalovaného sa navrhuje väzba, aby sa tak odstránilo riziko úteku. Ukazuje sa navyše, že so zákonom mával problémy aj predtým, za posledných 11 rokov si pripísal 16 priestupkov, ktoré rovnako tak majú spojitosť s dopravou. V deň, keď pre rodiny obetí nastal šok, pil už od rána.

 

Len začali

 

Tragédiu neprežili piati, pričom dvaja z nich, Broňa a Marek, tvorili pár. Svoj vzťah ešte len rozvíjali a vďaka nerozvážnemu vodičovi už nedostanú príležitosť zistiť, čo by ich v budúcnosti mohlo čakať.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Michaela Mihokova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies