Cyklista jazdil bez prilby a pod vplyvom alkoholu, skončil v nemocnici

NETKY.SK • 2 Jún 2023, 10:45 • 2 min
Cyklista jazdil bez prilby a pod vplyvom alkoholu, skončil v nemocnici

V okrese Púchov bol včera zrazený cyklista. Utrpel zranenia hlavy, ktoré vypadali naozaj veľmi vážne. Preto bol na miesto okamžite privolaný aj vrtuľník RZP. Informovala o tom krajská policajná hovorkyňa z Trenčína Katarína Kuzmová.

slovakia

left justify in out

K dopravnej nehode došlo tak, že 62 ročný cyklista jazdil bez prilby na svojom bicykli medzi obcami Lednické Rovne a Horovce. Na rovnom úseku cesty pravdepodobne v dôsledku nevenovania sa plne vedeniu bicykla a aj z dôvodu požitia alkoholických nápojov náhle prešiel od pravej krajnice k stredovej deliacej čiare, kde ho v tom čase v jeho smere jazdy celým vozidlom v protismernej časti vozovky obchádzala vodička AUDI Q5. Na úrovni stredovej deliacej čiary bol cyklista z ľavého boku zachytený pravým predným rohom vozidla.

 

img

 

Napriek vážne vyzerajúcim zraneniam hlavy bol cyklista schopný podrobiť sa dychovej skúške, ktorá skončila s výsledkom 1,51 mg/l, čo je v prepočte až 3,15 promile alkoholu. Dychová skúška vodičky AUDI Q5 bola negatívna.

 

Vzhľadom k tomu, že záchranári predpokladali na mieste kritický stav 62 ročného muža, bol prevezený leteckou záchranou službou do nemocnice. Po vyšetrení v nemocnici však prišli dobré správy, že muž je mimo ohrozenia života a bude v poriadku. Dopravná nehoda je momentálne v štádiu šetrenia.

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Interny redaktor

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona