Elixír života je na svete: Vynašli látku, vďaka ktorej sa dožijeme 150 rokov!

NETKY.SK • 4 September 2018, 07:00 • 2 min
Elixír života je na svete: Vynašli látku, vďaka ktorej sa dožijeme 150 rokov!

Veda nám zrejme dokáže predĺžiť život takmer o polovicu.

slovakia

left justify in out

V dobe, kedy je kult mladosti a tela v popredí tak, ako hádam nikdy pred tým, sa otázka zastavenia starnutia skloňuje čoraz častejšie. Mnohí sú zástancami názoru, že sa dá oddialiť pomocou zdravého životného štýlu, vyváženej stravy a adekvátneho pohybu. To však človeku nezabezpečí, aby sa zastavilo celkové opotrebovanie organizmu, pomôže len zmierniť nástup niektorých ochorení. Vedcom zo Sydney sa však podaril doslova zázrak.

 

Odborníci na čele s pro­fe­so­rom Da­vi­dom Sinc­lai­rom z Harvardovej univerzity objavili molekulu, ktorá proces starnutia výrazne spomaľuje a práve vďaka nej by sa priemerná dĺžka života jednotlivca mohla natiahnuť až na 150 rokov!

 

Molekula s tak trochu krkolomným názvom Ni­ko­ti­na­mi­da­de­nin­di­nuk­le­otid sa nachádza aj v liekoch na liečbu Parkinsonovej choroby. Podieľa sa na tvorbe energie v organizme. Už len jej samostatné užívanie sa ukázalo ako mimoriadne efektívne. Profesor Sinclair tvrdí, že jeho 79-ročný otec vďaka nej začal raftovať a jeho švagriná sa po menopauze stala opäť plodnou. Pokiaľ sa jej užívanie skombinuje so špeciálnou technológiou „preprogramovania“ ľudských buniek, odborníci predpokladajú, že dôjde k ich úplnej obnove, čo by umožnilo napríklad aj pohyb paralyzovaným osobám.

 

Zázračnú tabletku momentálne čaká rozsiahle testovanie na dobrovoľníkoch a predpokladá sa, že do piatich rokov by sa mohla dostať na trh. Jej cena by pritom vôbec nemala byť závratná. Údajne by nebude vychádzať viac ako šálka dobrej kávy.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies