Elena Kaliská na mesiac k protinožcom, za teplom a rehabilitáciou

NETKY.SK • 18 Október 2010, 12:12 • 2 min
Elena Kaliská na mesiac k protinožcom, za teplom a rehabilitáciou

Elena Kaliská na mesiac k protinožcom, za teplom a rehabilitáciou

slovakia

left justify in out

Dvojnásobná olympijská šampiónka kajakárka Elena Kaliská sa presúva v utorok na opačný kontinent k protinožcom. Presne mesiac si zatrénuje v známom olympijskom kanáli na predmestí Sydney v Penrithe, no nielen tam. Cieľom bude vrátiť si pohodu, ktorú narušilo zranenie ľavej ruky, dnes už vyliečené, no úplne nezregenerované.
      "Medicínsky ho má už naozaj vyliečené, dlho však nejazdila, a tak rameno ustrnulo, stuhlo a odvyklo si na väčšiu záťaž," povedal jej tréner Peter Mráz. "Musí si ustriehnuť aj zábery, aby prudko v prúdoch nezaberala, pretože opatrnosť je momentálne u nej matka múdrosti."
      Keďže si ruka neustále žiada fyzioterapeutický dohľad, do Austrálie letí aj Pavol Belička. "Na vode sa sústredí Elena vyložene na techniku. Nemám obavy, že si zábery ustráži," zaháňa starosti Peter Mráz. "Keď sa nejazdí na čas, aj v eufórii sa ľahšie brzdíte. Pobyt v Austrálii nebude len o kanáli, plánujeme v ňom najazdiť len zo šesť až osem hodín týždenne. V rámci kondičnej prípravy vystriedame aj iné možnosti, v posilňovni, či v ďalších doplnkových športoch."
      V Sydney vládne jarné počasie, ktoré už tradične prináša aj atmosferické vrtochy. Tréner Peter Mráz: "Tých 25 stupňov považujem za príjemnú teplotu, horší by bol vytrvalejší dážď. Dlhší pobyt musíme spestriť aj inými činnosťami, ponúkajú sa najmä tradičné výlety k pobrežiu, Elene by najviac poslúžili, vyhriať si rameno, alebo si zaplávať môže zapôsobiť ako balzam."
      Tri mesiace už Elena Kaliská nepádlovala na divokej vode. Najviac času strávila na vode tichej, v protiprúdnych bránkach. Cit do ruky sa jej pomaly vracia a nastal čas zaťažiť ju aj tam, kde vzniká najväčší odpor, v normálnych slalomárskych prúdoch. "Vieme, že v týchto dňoch a týždňoch bude kanál v Penrithe dosť opustený, v minulosti sme o takomto čase v Austrálii nikdy neboli a nechodievali tam ani ostatní," vysvetľuje Peter Mráz. "S Japoncami ho teraz vo funkcii šéftrénera využíva náš bývalý reprezentant Milan Kubáň, predpokladám, že aj s ním sa dohodneme na nejakej spoluprácii pri organizovaní tréningov. Po návrate nadviaže na Penrith lyžiarske sústredenie v Ramsau, už v minulosti odskúšané pri rozvoji kondície."

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies