EL: Trnavčan Janečka varuje pred podcenením maltského súpera

NETKY.SK • 7 Júl 2014, 14:48 • 2 min
EL: Trnavčan Janečka varuje pred podcenením maltského súpera

BRATISLAVA - Futbalisti Spartaka Trnava zvládli úspešne na Malte minulotýždňový prvý duel 1. predkola Európskej ligy 2014/2015, víťazstvo 4:2 nad FC Hibernians už prakticky posúva "andelov" do 2. predkola kontinentálneho pohára číslo dva.

slovakia

left justify in out

Zverenci trénera Juraja Jarábka by mali spečatiť očakávaný postup v odvetnom meraní síl, ktoré je na programe vo štvrtok 9. júla o 19.30 h na štadióne v Zlatých Moravciach. "Pred zápasom na Malte nám ani len nenapadlo, že strelíme štyri góly. Máme to dobre rozohrané," citoval portál fortunaliga.sk slová skúseného 31-ročného obrancu Spartaka Mareka Janečku (nar. 9. júna 1983), ktorý zároveň dvíha varovný prst: "Postup však ešte neberieme ako realitu. Vo futbale sa môže stať čokoľvek, preto to vo štvrtok nemôžeme podceniť, ale duel musíme odmakať na sto percent. Nesmie sa nám stať, že v priebehu necelých dvoch minút inkasujeme dvakrát, to je neprípustné. Súper po zmene strán znížil z 0:3 na 2:3, umožnili sme mu zdramatizovať zápas."

 

Rodák z Levoče, ktorý v doterajšej hráčskej kariére pôsobil aj v Spišskej Novej Vsi, Rimavskej Sobote, Banskej Bystrici, Zlatých Moravciach a zahral si aj v Nemecku v mužstve Hansa Rostock, vie, v čom by sa mali Trnavčania zlepšiť. "Musíme byť dôraznejší v osobných súbojoch. To bol v prvej konfrontácii náš najväčší problém. Súper FC Hibernians disponuje kvalitnými a technickými hráčmi. My sa budeme snažiť o kombinačný futbal, ktorým chceme potešiť našich fanúšikov. Určite nebudeme brániť výsledok. Tešíme sa na atmosféru. Verím, že naši priaznivci utvoria nášmu tímu v Zlatých Moravciach kulisu, na akú sme u nich zvyknutí," doplnil Marek Janečka. 

 

Ak futbalisti Spartaka Trnava postúpia do 2. predkola Európskej ligy, nastúpia proti FC Zestafoni. Prvý duel by sa uskutočnil 17. júla na súperovej pôde v Gruzínsku, odveta o týždeň neskôr na Slovensku. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies