EL: Trnava v 1. predkole nasadená, Trenčín a Košice v 2. nie

NETKY.SK • 27 Máj 2014, 11:16 • 2 min
EL: Trnava v 1. predkole nasadená, Trenčín a Košice v 2. nie

NYON - Slovenský futbalový klub FC Spartak Trnava figuruje v 1. predkole Európskej ligy 2014/2015 medzi nasadenými tímami. Duo AS Trenčín, MFK Košice bude v 2. predkole kontinentálneho pohára číslo dva nenasadené.

slovakia

left justify in out

Dvojice prvých dvoch predkôl EL 2014/2015 vyžrebujú v pondelok 23. júna vo švajčiarskom Nyone. "Andeli" sa kvalifikovali do pohárovej Európy zásluhou tretieho miesta v Corgoň lige, do konca ktorej zostáva absolvovať už len záverečné kolo počas nadchádzajúceho víkendu. Výsledky už nič nezmenia na tom, že zverenci Juraja Jarábka obsadia tretiu pozíciu a Trenčín skončí na druhom mieste. Národnú pohárovú trofej Slovnaft Cup získal MFK Košice, na základe koeficientu bude nenasadený takisto ako tím spod Čákovho hradu.

 

Trnave vyžrebujú súpera z futbalovo menej rozvinutej krajiny, ako sú Litva, Lotyšsko, Čierna Hora, Faerské ostrovy, Island, Andorra či Fínsko. Zostávajúcim dvom slovenských tímom však "hrozia" konfrontácie aj s účastníkom šestnásťfinále EL 2013/2014 Slovanom Liberec, izraelským Hapoelom Tel Aviv, poľským Lechom Poznaň, srbským Partizanom Belehrad či rumunským Dinamom Bukurešť. 

Desať tímov eliminovaných z play-off kvalifikačnej fázy Ligy majstrov 2014/2015 má automaticky zaistenú miestenku do skupinovej fázy EL. Kvalifikácia do nej bude už tradične pozostávať zo štyroch fáz, okrem obvyklých troch predkôl eliminácie sa na záver bude hrať aj tzv. play-off. 

 

Prvé predkolo Európskej ligy 2014/2015 je na programe 3. júla (prvé zápasy), resp. 10. júla (odvety) 2014. Nasleduje 2. predkolo (17., resp. 24. 7.), 3. predkolo (31. júla, resp. 7. augusta) a spomenuté play-off (21., resp. 28. 8.). Skupinová fáza sa bude hrať v termínoch od 18. septembra do 11. decembra 2014, vyraďovacia časť sa začne 19. februára 2015. Finálový duel druhej najprestížnejšej pohárovej súťaže "starého kontinentu" sa uskutoční 27. mája budúceho roka na Národnom štadióne v poľskej Varšave. 

 

Skupinová fáza EL bude pozostávať z dvanástich štvorčlenných skupín. V nich sa stretnú tímy systémom každý s každým doma - vonku. Zo skupinovej fázy postúpia do šestnásťfinále najlepšie dve mužstvá z každého štvorlístka, ktoré na 32 klubov doplní osem kolektívov z tretích miest základných skupín LM. Šestnásťfinále, osemfinále, štvrťfinále a následne aj semifinále sa hrá podľa nezmeneného pohárového systému, t. j. doma - vonku. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies