FUTBAL: Robert Lewandowski na bundesligovej méte 251 gólov

NETKY.SK • 17 December 2020, 16:59 • 2 min
FUTBAL: Robert Lewandowski na bundesligovej méte 251 gólov

Robert Lewandowski môže pokoriť rekord Bundesligy.

slovakia

left justify in out

BRATISLAVA 17. decembra (SITA) - Jedenásť zápasov ťahali futbalisti Wolfsburgu šnúru bez prehry v novom ročníku I. bundesligy. Až prišiel na rad súboj v Allianz Arene proti Bayernu Mníchov a v ňom prehra 1:2 (1:1). A zariadila to najpovolanejšia osoba. Oba góly úradujúceho majstra strelil Robert Lewandowski. Poľský ostrostrelec sa stal len tretím hráčom bundesligovej histórie, ktorý prekonal hranicu 250 gólov. Pred ním sú len legendárny Gerd Müller s 365 a Klaus Fischer s 268 zásahmi.

"Za Fischerom zaostáva o 18 gólov. Ak bude pokračovať v nastolenom trende, možno ho dostihne už v tejto sezóne. A že je Müllerov rekord a náskok 115 gólov nedostihnuteľný? Stačilo by streliť 30 gólov v štyroch sezónach a bol by pokorený. Pre tohto Poliaka, ktorý sa každý rok zlepšuje ako červené víno, zdá sa, nič nie je nemožné," zamysleli sa tvorcovia webu bundesliga.com.

Wolfsburg viedol od 5. minúty gólom Maximiliana Philippa, ktorému predchádzala defenzívna chyba Leroya Saného. Keď sa už oba tímy chystali na polčasovú prestávku, Kingsley Coman zatočil center presne na hlavu Roberta Lewandowského a poľský kanonier vyrovnal na 1:1. Druhú lahôdku potom predviedol päť minút po začiatku druhého polčasu. Po vysunutí Jeromom Boatengom si zasekol obrancu súpera Maxenca Lacroixa a gólom pravačkou k bližšej žrdi strhol vedenie a neskôr aj víťazstvo na stranu Bavorov. Boli to 250. a 251. gól Lewandowského v najvyššej nemeckej súťaži a sedemnásty, resp. osemnásty v aktuálnej sezóne vo všetkých súťažiach. Až neuveriteľne vyznieva štatistika, že poľský "snajper" od začiatku minulej sezóny 2019/2020 nastrieľal 73 gólov v 64 súťažných zápasoch.

"Nepremýšľam o rekordoch, snažím sa len koncentrovať na zápasy. Neprežívame momentálne jednoduché obdobie v Bayerne, nemáme dosť času na zápasovú prípravu," povedal Lewandowski. "Robert sa čoraz viac zlepšuje v období kariéry, ktorej sa zvykne vravieť jeseň. Objavuje v sebe aj skryté možnosti a čoraz častejšie pripravuje góly spoluhráčom. Naďalej však chce aj strieľať veľa gólov. Nie pre seba, ale pre tímový prospech. Aby naďalej víťazil so spoluhráčmi," pripomenul Lewandowského spoluhráč Thomas Müller.

Lewandowski je úradujúci najlepší strelec I. bundesligy, Nemeckého pohára aj Ligy majstrov. A rovnako je aj aktuálne s 15 gólmi prvý v tabuľke kanonierov v Nemecku. Potreboval na to 34 striel, čo je úspešnosť 44%. V jedenástich zápasoch pridal aj štyri asistencie a aj v štatistike tzv. produktivity je najlepší. "Každý deň tvrdo pracujem, aby som sa zlepšoval," ponúka rodák z Varšavy univerzálnu odpoveď na otázku, ako si udržiava kontinuálne skvelú formu.

Už vo štvrtok večer sa môže Lewandowski dočkať ďalšieho veľkého ocenenia vo svojej kariére. Tentoraz individuálneho a jedného z najprestížnejších, môže sa stať najlepším svetovým futbalistom podľa FIFA. A jeho konkurentmi budú v užšom výbere najväčšie futbalové esá posledného štvrťstoročia Lionel Messi a Cristiano Ronaldo. Zrejme však nie je náhoda, že odborníci sa tentoraz prikláňajú na stranu poľského kanoniera.

Pôvodný článok:
https://www.bundesliga.com/de/bundesliga/news/250-tore-robert-lewandowski-fc-bayern-muenchen-13946
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Lukas Vavra
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies