EL: Tréner Legie posadil Radoviča pre zajačie úmysly na tribúnu

NETKY.SK • 20 Február 2015, 11:33 • 2 min
EL: Tréner Legie posadil Radoviča pre zajačie úmysly na tribúnu

AMSTERDAM - V ostatných rokoch jeden z najdôležitejších hráčov poľského futbalového šampióna Legie Varšava Miroslav Radovič napokon nenastúpil vo štvrtkovom prvom stretnutí šestnásťfinále Európskej ligy na pôde Ajaxu Amsterdam.

slovakia

left justify in out

Nórsky tréner poľského mužstva Henning Berg posadil hráča na tribúnu. Ako je známe, 31-ročný srbský útočník má "zajačie úmysly" odísť do čínskeho druholigového klubu Hebei China Fortune, aj keď podľa poľských médií zatiaľ nie je transfer spečatený. Hráčovi zrejme uškodilo, keď pred niekoľkými dňami informoval verejne o svojom odchode. "Zápas v Amsterdame bude mojím posledným vo farbách Legie. O dva dni neskôr cestujem do Číny. Ponuka, ktorú som dostal, je taká dobrá, že som ju nemohol odmietnuť," vyhlásil nedávno Radovič pre srbský portál dnevno.rs.

 

Rodák z mesta Goražde, ktorý pôsobí vo Varšave od roku 2006 a v posledných mesiacoch si v ofenzíve Legie veľmi dobre rozumel so slovenským mladíkom Ondrejom Dudom, bol po stretnutí v Amsterdame sklamaný z toho, že nezasiahol do hry. "Rozhodnutie trénera tesne pred zápasom bolo pre mňa ťažké. Kouč mi to oznámil asi tri hodiny pred duelom. Som zdravý a mohol som hrať. Ak mám po deviatich rokoch opustiť tento klub, zaslúžil som si nastúpiť v súboji proti Ajaxu," vyhlásil Radovič pre oficiálnu stránku klubu.

 

Svoj pohľad na vzniknutú situáciu ozrejmil aj kormidelník Legie Berg, ktorý priznal, že o nezaradení Radoviča na zápasovú súpisku sa rozhodol po rozhovore s hráčom v deň stretnutia. "Pre naše mužstvo bola neúčasť Radoviča katastrofou. Išlo však o moje rozhodnutie. Miroslav nespal dobre, bol bez energie a mentálne nepripravený na duel. Rozprávali sme sa, povedal mi, ako sa emocionálne cíti a vravel, že chce odísť. Odpovedal som mu, že veľmi chcem, aby zostal," vyhlásil Berg.

 

Podľa poľských médií by sa Radovič v Číne zabezpečil do konca života, keďže v novom pôsobisku by zarobil za dva roky približne tri milióny eur. Przeglad Sportowy uviedol, že rovnakú sumu by v Legii zinkasoval za desať rokov.

 

Ako je známe, Legia napokon prehrala v Amsterdame 0:1. "Napriek prehre sme odohrali dobrý zápas. Mali sme viac šancí ako Ajax. V prvom polčase sme zvolili defenzívnejšiu taktiku, po zmene strán sme hrali útočnejšie. Taký je futbal. Nie vždy zvíťazí lepšie mužstvo. Tešíme sa na odvetu vo Varšave," vyhlásil po stretnutí nórsky tréner Legie a bývalý futbalista Manchestru United Henning Berg.

 

Legia odohrá budúcotýždňovú šestnásťfinálovú odvetu Európskej ligy bez divákov. Varšavskému klubu za rasistické správanie prívržencov z 27. novembra minulého roka počas súboja v základnej L-skupine EL na pôde belgického KSC Lokeren nariadili absolvovať najbližšie dva domáce medzinárodné súťažné duely s vylúčením verejnosti, polovicu tohto trestu si už odpykal.


hb;ru



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies