EL: Trenčania nemyslia na ligovú prehru, chcú prejsť cez IFK

NETKY.SK • 23 Júl 2013, 12:25 • 2 min
EL: Trenčania nemyslia na ligovú prehru, chcú prejsť cez IFK

TRENČÍN - Futbalisti AS Trenčín nastúpia na štvrtkové odvetné stretnutie 2. predkola Európskej ligy UEFA proti hráčom švédskeho tímu IFK Göteborg s cieľom pobiť sa o postup do ďalšej fázy súťaže.

slovakia

left justify in out

V prvom stretnutí v Helsingborgu nedokázal skórovať ani jeden tím; Trenčania, ktorí hrali od 10. min oslabení o vylúčeného obrancu Róberta Mazáňa a niekoľkokrát ich podržal brankár Miloš Volešák, mohli byť po zápase s výsledkom spokojní. 

"Chalani hrali výborne vzadu. Švédi sa nemali ako dostať pred bránku. Som rád, že som mohol tímu pomôcť," povedal pre oficiálnu klubovú stránku Volešák a dodal: "Bol to veľmi náročný duel. Dôvodom bolo aj vylúčenie v úvode stretnutia, ale popasovali sme sa s tým."

Mužstvu spod Čákovho hradu nevyšla nedeľňajšia ligová generálka proti Trnave podľa predstáv, na ihrisku FC Spartak prehrali 1:2. Trenčania sa podobne ako vo Švédsku nevyvarovali vylúčeniu, v Trnave dohrávali zápas bez dvojice legionárov Aldo Baéz, Fanendo Adi, ktorú poslal predčasne do kabín hlavný rozhodca stretnutia Pavol Chmura. "V tomto zápase bolo veľa dôležitých momentov. Úvod druhého polčasu nám absolútne nevyšiel. Aj s ôsmimi hráčmi sme sa snažili vyrovnať, čo považujem za pozitívne," povedal po stretnutí kormidelník AS Ľuboš Nosický, ktorého doplnil kapitán Volešák: "Po znížení na 1:2 som veril vo vyrovnanie, no červená karta pre Adiho to celé zmarila. Musím povedať, že sme neboli tím. Nepovzbudili sme sa. Mám z toho zmiešané pocity. Musíme sa dať rýchlo dokopy a myslieť na štvrtok. Futbal prináša aj takéto dni." 

Štvrtkový odvetný duel Trenčanov proti IFK Göteborg povedú v Dubnici nad Váhom portugalskí rozhodcovia. Hlavným arbitrom bude Artur Soares, asistentmi Rui Tavares a Ricardo Santos, štvrtým rozhodcom bude Cosme Machado. Úvodný výkop zápasu je naplánovaný na 17.00 h. Ak futbalisti AS Trenčín postúpia cez švédsky klub, v 3. predkole Európskej ligy UEFA sa stretnú s postupujúcim z dvojice Astra Giurgiu (Rum.) - Omonia Nikózia (Cyp.). V prvom stretnutí v Rumunsku sa zrodil nerozhodný výsledok 1:1. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies