EL: Plzenčania si proti Donecku veria, Neapol na pôde Swansea

NETKY.SK • 19 Február 2014, 12:11 • 2 min
EL: Plzenčania si proti Donecku veria, Neapol na pôde Swansea

BRATISLAVA - Futbalová Európska liga 2013/2014 vo štvrtok načne vyraďovaciu časť prebiehajúceho ročníka prvými zápasmi šestnásťfinále. Šlágrom šestnásťzápasového programu je súboj českého zástupcu FC Viktoria Plzeň a ukrajinského Šachtaru Doneck. Dres úradujúceho českého šampióna si oblieka päť Slovákov - Matúš Kozáčik, Marián Čišovský, Marek Bakoš, Michal Ďuriš a Patrik Hrošovský.

slovakia

left justify in out

Plzenčania sa na súpera pripravovali dôkladným rozborom. "Absolvovali sme videoanalýzu niekoľkých prípravných stretnutí Šachtaru. Tréner nás upozornil na ich silné stránky, ide najmä o individuálnu techniku a prácu s loptou," uviedol pre oficiálnu internetovú stránku českého klubu stopér Václav Procházka. "Často útočia stredom ihriska s podporou ofenzívnych krajných obrancov. Na tréningu sme nacvičovali situácie, ktoré by nám mali pomôcť eliminovať najväčšie zbrane súpera. Kondične sme pripravení. Verím, že zápas zvládneme," dodal Procházka.

 
"Šachtar je výborný tím, vpredu má rýchlych a technických Brazílčanov. Samozrejme, máme pred nimi rešpekt, v ukrajinskej lige nemajú konkurenciu a je ich vidieť aj v Európe. Ich káder je dlho spolu, možno aj preto sú favoritom. My však neskladáme zbrane a pred domácim publikom budeme chcieť uhrať čo najlepší výsledok," vyhlásil obranca "viktoriánov" David Limberský. Zástupca slovenskej légie v FC Viktoria Michal Ďuriš načrtol možnú cestu k úspechu. "Doneck je skvelý najmä v ofenzíve, má kvalitných hráčov. Mali by sme využiť ich okienka v obrane a potrestať ich prípadné chyby," skonštatoval Ďuriš a dodal: "V zápasoch s Bayernom, Manchestrom City, Atléticom Madrid či Neapolom sme dokázali, že môžeme hrať aj s klubmi tohto kalibru. Na ihrisku musíme zahodiť rešpekt a predviesť čo najlepší výkon." 

Druhý český zástupca vo "vyraďovačke" EL Slovan Liberec privíta na svojom štadióne holandský tím AZ Alkmaar. V Liberci pôsobí dvojica Slovákov: brankár Lukáš Hroššo a záložník Ľuboš Kolár. Jeden z favoritov na celkový triumf Juventus Turín si zmeria sily s tureckým Trabzonsporom. SSC Neapol, ktorého dres si oblieka aj slovenský reprezentant Marek Hamšík, nastúpi na pôde waleského účastníka anglickej Premier League Swansea City. 

Na zaujímavú konfrontáciu sa môže tešiť aj ďalší člen národného tímu SR Dušan Švento. Zamestnávateľa ľavonohého univerzála rakúsky Red Bull Salzburg čaká úvodný súboj na trávniku Ajaxu Amsterdam. Grécky PAOK Solún v kádri aj so slovenským krídelníkom Miroslavom Stochom hostí účastníka skupinovej fázy LM 2013/2014 Benficu Lisabon. Ďalší z adeptov na celkové víťazstvo FC Porto privíta nemecký Eintracht Frankfurt. Odvetné zápasy sú na programe vo štvrtok 27. februára. 

Program štvrtkových prvých stretnutí šestnásťfinále futbalovej Európskej ligy 2013/2014 (časy sú SEČ), odvety sú na programe 27. februára 2014: 

18.00 h: Anži Machačkala (Rus.) - KRC Genk (Belg.), rozhoduje: Yefet (Izr.) 
19.00: Dnipro Dnepropetrovsk (Ukr.) - Tottenham Hotspur (Angl.), rozhoduje: Lahoz (Šp.) 
19.00: Dynamo Kyjev (Ukr.) - FC Valencia (Šp.), rozhoduje: Atkinson (Angl.) 
19.00: Esbjerg fB (Dán.) - ACF Fiorentina (Tal.), rozhoduje: Karasev (Rus.) 
19.00: Černomorec Odesa (Ukr.) - Olympique Lyon (Fr.), rozhoduje: Thomson (Škót.) 
19.00: Juventus Turín (Tal.) - Trabzonspor (Tur.), rozhoduje: Kulbakov (Biel.) 
19.00: Slovan Liberec (ČR) - AZ Alkmaar (Hol.), rozhoduje: Tudor (Rum.) 
19.00: PAOK Solún (Gréc.) - Benfica Lisabon (Portug.), rozhoduje: Stark (Nem.) 
21.05: Ajax Amsterdam (Hol.) - Red Bull Salzburg (Rak.), rozhoduje: Turpin (Fr.) 
21.05: Betis Sevilla (Šp.) - Rubin Kazaň (Rus.), rozhoduje: Gumienny (Belg.) 
21.05: FC Porto (Portug.) - Eintracht Frankfurt (Nem.), rozhoduje: Jug (Slovin.) 
21.05: Lazio Rím (Tal.) - PFC Ludogorec Razgrad (Bul.), rozhoduje: Zwayer (Nem.) 
21.05: Maccabi Tel Aviv (Izr.) - FC Bazilej (Švaj.), rozhoduje: Fernández-Borbalán (Šp.) 
21.05: NK Maribor (Slovin.) - FC Sevilla (Šp.), rozhoduje: Vad (Maď.) 
21.05: Viktoria Plzeň (ČR) - Šachtar Doneck (Ukr.), rozhoduje: Sidiropulos (Gréc.) 
21.05: Swansea City (Angl.) - SSC Neapol (Tal.), rozhoduje: Bebek (Chor.) 





twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies