EL: Liverpool pred odvetou s náskokom, Legia chce zmazať manko

NETKY.SK • 25 Február 2015, 09:21 • 2 min
EL: Liverpool pred odvetou s náskokom, Legia chce zmazať manko

BRATISLAVA - Futbalová Európska liga 2014/2015 má vo štvrtok na programe odvetné zápasy šestnásťfinále. V rámci vyraďovacej časti sa rozhodne o postupujúcich do osemfinálového kola.

slovakia

left justify in out

Anglický klub FC Liverpool, ktorého pevnou súčasťou je aj kapitán slovenskej reprezentácie Martin Škrtel, vstúpi do odvety na pôde tureckého Besiktasu Istanbul s jednogólovým náskokom po minulotýždňovom domácom víťazstve 1:0 na Anfield Road. Rozhodujúci moment zápasu vtedy prišiel v 85. min, keď nariadený pokutový kop premenil "zlý chlapec" z Talianska Mario Balotelli. Liverpoolčania ešte pred začiatkom vyraďovacej fázy deklarovali úmysel triumfovať v EL s cieľom zabezpečiť si miestenku v budúcosezónnej edícii Ligy majstrov. V sezóne 2015/2016 má prvý raz zaručenú účasť v LM aj víťaz tohtoročnej EL. "Vyhrali sme zápas, dosiahli sme to, čo sme chceli a to je ten najdôležitejší faktor. Pred odvetou máme v rukách perfektný výsledok," citoval portál goal.com slová trénera Liverpoolu Brendana Rodgersa.


Dinamo Moskva, ktoré v základnej skupine nestratilo ani bod, pred týždňom remizovalo na pôde belgického Anderlechtu Brusel 0:0. Zverenci Stanislava Čerčesova, medzi ktorých patrí aj slovenský obranca Tomáš Hubočan, sa v odvete v domácom prostredí pokúsia zlomiť odpor súpera a postúpiť do osemfinále. "V tomto roku išlo o náš prvý oficiálny zápas, mužstvo ešte neukázalo všetky svoje možnosti. Prvý polčas je za nami, druhý bude v Moskve. Je dôležité hrať stále zodpovedne a s pochopením. Prvý zápas sa skončil 0:0, čo znamená, že v odvete sa všetko začína odznova," vyhlásil po stretnutí v Bruseli v rozhovore pre portál championat.com tréner Dinama Stanislav Čerčesov.


Odvetný duel medzi talianskym SSC Neapol a tureckým Trabzonsporom bude mať s najväčšou pravdepodobnosťou už len štatistický charakter. "Partenopei" v prvom zápase na pobreží Čierneho mora triumfovali vysoko 4:0. Slovenský reprezentant Marek Hamšík v prvom zápase nezasiahol do hry, sedel na lavičke náhradníkov. Očakáva sa, že v odvete by nemal chýbať v základnej jedenástke trénera SSC Rafaela Beníteza.


Poľská Legia Varšava v odvete zabojuje o postup cez slávny Ajax Amsterdam. Holandský klub zvíťazil minulý týždeň 1:0 gólom Poliaka Arkadiusza Milika. Varšavský klub si pred odvetou verí. "Napriek prehre sme odohrali dobrý zápas. Mali sme viac šancí ako Ajax. V prvom polčase sme zvolili defenzívnejšiu taktiku, po zmene strán sme hrali útočnejšie. Taký je futbal. Nie vždy zvíťazí lepšie mužstvo. Tešíme sa na odvetu vo Varšave," vyhlásil po prvom stretnutí nórsky tréner Legie a legenda Manchestru United Henning Berg. Odvetný duel sa však uskutoční bez prítomnosti divákov. Varšavskému klubu za rasistické správanie prívržencov z 27. novembra minulého roka počas súboja v základnej L-skupine EL na pôde belgického KSC Lokeren nariadili absolvovať najbližšie dva domáce medzinárodné súťažné duely s vylúčením verejnosti, polovicu tohto trestu si už odpykal. Okrem brankára Dušana Kuciaka by mal vo štvrtok nastúpiť aj uzdravený Ondrej Duda. Dvadsaťročný sninský rodák sa stále zotavuje zo zranenia pravej nohy, ktoré utrpel koncom januára na sústredení v tureckom Beleku v prípravnom zápase proti českej Viktorii Plzeň. V pondelok absolvoval s mužstvom tréning a lekári odhadujú jeho štart proti Ajaxu na 50 %.


V akcii bude vo štvrtok aj slovenský hlavný rozhodca Ivan Kružliak, ktorý spolu s asistentmi Tomášom Somolánim a Tomášom Mókošom a bránkovými arbitrami Richardom Trutzom a Petrom Kráľovičom povedie duel Interu Miláno proti Celticu Glasgow. Štvrtým rozhodcom v spomenutom dueli bude ďalší Slovák Ondrej Brendza.


Žreb osemfinálovej fázy sa uskutoční v piatok 27. februára o 13.00 h SEČ vo švajčiarskom Nyone.

Program štvrtkových odvetných stretnutí šestnásťfinále futbalovej Európskej ligy 2014/2015 (časy sú SEČ):
18.00 h: Dinamo Moskva (Rus.) - Anderlecht Brusel (Belg.) - prvý zápas 0:0, rozhoduje: Moen (Nór.)
18.00: Zenit Petrohrad (Rus.) - PSV Eindhoven (Hol.) - prvý zápas 1:0, rozhoduje: Cakir (Tur.)
19.00: Besiktas Istanbul (Tur.) - FC Liverpool (Angl.) - prvý zápas 0:1, rozhoduje: Skomina (Slovin.)
19.00: Dynamo Kyjev (Ukr.) - EA Guingamp (Fr.) - prvý zápas 1:2, rozhoduje: Strömbergsson (Švéd.)
19.00: AC Fiorentina (Tal.) - Tottenham Hotspur (Angl.) - prvý zápas 1:1, rozhoduje: Göcek (Tur.)
19.00: Inter Miláno (Tal.) - Celtic Glasgow (Škót.) - prvý zápas 3:3, rozhoduje: Kružliak (SR)
19.00: Legia Varšava (Poľ.) - Ajax Amsterdam (Hol.) - prvý zápas 0:1, rozhoduje: Fernández Borbalán (Šp.)
19.00: Borussia Mönchengladbach (Nem.) - FC Sevilla (Šp.) - prvý zápas 0:1, rozhoduje: Strahonja (Chor.)
19.00: Red Bull Salzburg (Rak.) - FC Villarreal (Šp.) - prvý zápas 1:2, rozhoduje: Hansen (Dán.)
21.05: Athletic Bilbao (Šp.) - FC Turín (Tal.) - prvý zápas 2:2, rozhoduje: Liany (Izr.)
21.05: FC Bruggy (Belg.) - Aalborg BK (Dán.) - prvý zápas 3:1, rozhoduje: Sidiropulos (Gréc.)
21.05: FC Everton (Angl.) - Young Boys Bern (Švaj.) - prvý zápas 4:1, rozhoduje: Johannesson (Švéd.)
21.05: Feyenoord Rotterdam (Hol.) - AS Rím (Tal.) - prvý zápas 1:1, rozhoduje: Turpin (Fr.)
21.05: SSC Neapol (Tal.) - Trabzonspor (Tur.) - prvý zápas 4:0, rozhoduje: Bebek (Chor.)
21.05: Olympiakos Pireus (Gréc.) - Dnipro Dnipropetrovsk (Ukr.) - prvý zápas 0:2, rozhoduje: Makkelie (Hol.)
21.05: Sporting Lisabon (Portug.) - VfL Wolfsburg (Nem.) - prvý zápas 0:2, rozhoduje: Buquet (Fr.)

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies