Ekonomická nálada v eurozóne sa v novembri nečakane zlepšila

NETKY.SK • 30 November 2012, 08:11 • 2 min
Ekonomická nálada v eurozóne sa v novembri nečakane zlepšila

Ekonomická nálada v eurozóne sa v novembri nečakane zlepšila - Svet Ekonomická nálada v eurozóne zaznamenala v novembri prvé zlepšenie takmer za rok. Zverejnila to v najnovšej mesačnej správe Európska komisia (EK), no varovala, že zlepšenie situácie môže

slovakia

left justify in out

img

Ekonomická nálada v eurozóne zaznamenala v novembri prvé zlepšenie takmer za rok. Zverejnila to v najnovšej mesačnej správe Európska komisia (EK), no varovala, že zlepšenie situácie môže byť len dočasné. Informovali o tom agentúry Reuters a DPA.
      "Prieskum v priemyselnom sektore naznačuje, že reálne investície by v budúcom roku mohli oproti roku 2012 klesnúť o 1 %," uviedla EK. To vyvoláva určité pochybnosti, či tieto prvé signály oživenia dokážu potiahnuť ekonomiku z recesie.
      Index ekonomickej nálady v 17-člennej eurozóne vzrástol o 1,4 bodu na 85,7 bodu a prekonal očakávania trhov. V širšej Európskej únii sa index zvýšil o 2 body na 88,1 bodu, keď sa nálady zlepšili vo všetkých sektoroch, až na stavebníctvo. V eurozóne je však celkový obraz komplikovanejší, keď nálady sa zhoršili ako v stavebníctve, tak napríklad aj medzi spotrebiteľmi.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies