Eiffelovka a Ostankino o polnoci zhasli svetlá, uctili si tým pamiatku obetí z Petrohradu

NETKY.SK • 5 Apríl 2017, 12:57 • 2 min
Eiffelovka a Ostankino o polnoci zhasli svetlá, uctili si tým pamiatku obetí z Petrohradu

MOSKVA/PARÍŽ - Na pamiatku obetí teroristického útoku v petrohradskom metre v noci nadnes - presne o polnoci SELČ - vypli osvetlenie Eiffelovej veže. v Paríži.

slovakia

left justify in out

Túto udalosť vo svojom mikroblogu na sociálnej sieti Twitter avizovala parížska primátorka Anne Hidalgová. Osvetlenie dnes o polnoci miestneho času na znak smútku za obeťami z Petrohradu vypli aj na televíznej veži Ostankino v Moskve, informovala agentúra TASS.

 

Pondelkový útok v petrohradskom metre si vyžiadal 14 mŕtvych a desiatky zranených. Z jeho spáchania je podozrivý 22-ročný etnický Uzbek Akbaržon Džalilov.

Po útoku úrad petrohradského gubernátora vyhlásil v meste od utorka smútok. Kancelária ruského prezidenta dnes podľa rozhlasovej stanice Echo Moskvy odporučila vedeniu jednotlivých regiónov Ruskej federácie, aby zorganizovali mítingy na protest proti terorizmu.

 

Oficiálnym "dňom smútku" bude 8. apríl.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies