Egyptský lekár: České turistky v Hurghade vypili jed v nápoji!

NETKY.SK • 5 August 2013, 11:25 • 2 min
Egyptský lekár: České turistky v Hurghade vypili jed v nápoji!

HURGHADA - Dve otrávené české turistky zrejme jed vypili v nápoji, tvrdí riaditeľ nemocnice v egyptskom letovisku Hurghada, kde prebehla pitva oboch žien. S odvolaním sa na riaditeľa Hosáma ad-Dína Hasana Abda to uviedol Český rozhlas.

slovakia

left justify in out

Zatiaľ sa ešte neskončilo toxikologické vyšetrenie, takže nie je známe, aká látka im rozleptala žalúdok. Správu priniesol portál Novinky.cz. "Myslím, že jedovatá látka sa im dostala do tela v nejakom nápoji," povedal egyptský lekár. Už skôr uviedol, že jed bol veľmi silný a matke s dcérou úplne rozleptal tkanivo žalúdka, ktoré zrôsolovatelo.

Nemocnica však dosiaľ nezverejnila ani výsledky toxikologickej expertízy, ani závery pitvy. Cez víkend riaditeľ nemocnice informoval, že žalúdok oboch žien bol rozleptaný silným jedom alebo kyselinou a rozhodne nemohlo ísť o jed vyskytujúci sa v skazených potravinách. Podľa neho pôsobil jed veľmi rýchlo - ženy netrpeli niekoľko dní gastroentritídou (črevnou virózou), ako to býva pri otravách z jedla.

V hoteli v Hurghade zostáva aj otec, ktorý prišiel v Egypte o manželku a dcéru. Českému rozhlasu to potvrdil recepčný. Egyptská polícia zadržala mužovi pas.

V prípade, že pitva a toxikologické testy potvrdia cudzie zavinenie smrti oboch Češiek, muž je jedným z podozrivých - podľa egyptských médií dokonca hlavným. Miestne noviny uvádzajú, že policajti pokladajú za najpravdepodobnejšiu hypotézu vraždu. V prípade je od začiatku množstvo nezrovnalostí, doplnili web Novinky.cz.

České turistky zomreli v hotelovej izbe v noci na utorok 30. júla. Zosnulá žena mala 36 rokov a jej dcéra osem. Mŕtve ich našiel otec, respektíve manžel, ktorého následne hospitalizovali a lekári mu údajne vypumpovali žalúdok.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies