Angela Merkelová a Vladimir Putin sa dohodli na spolupráci: Budú bojovať za mier v Sýrii

NETKY.SK • 10 Január 2019, 06:21 • 2 min
Angela Merkelová a Vladimir Putin sa dohodli na spolupráci: Budú bojovať za mier v Sýrii

MOSKVA/BERLÍN - Nemecko a Rusko chcú úzko spolupracovať v snahe o mier v Sýrii.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Dohodli sa na tom nemecká kancelárka Angela Merkelová a ruský prezident Vladimir Putin, informoval v stredu večer Kremeľ po telefonickom rozhovore oboch politikov.

 

"Vyjadrili túžbu pokročiť v politickom procese, v tesnej spolupráci s Organizáciou Spojených národov, aby sa sýrska kríza vyriešila z dlhodobého hľadiska," uviedol Kremeľ.

 

img

Vladimir Putin

Zdroj: SITA

 

Po kontroverznom rozhodnutí prezidenta USA Donalda Trumpa stiahnuť amerických vojakov zo Sýrie sa uskutočnila séria rozhovorov medzi svetovými politikmi o tom, ako ďalej pokračovať v krajine trpiacej vojnou. Stále nie je jasné, kedy presne americkí vojaci zo Sýrie odídu.

 

Okrem toho Merkelová a Putin diskutovali o vytvorení komisie pre Sýriu, ktorá má vypracovať novú ústavu krajiny. O tej istej téme viedli telefonický rozhovor obaja lídri aj nedávno, koncom decembra. Na summite v Turecku koncom októbra sa prítomní predstavitelia štátov dohodli, že budú presadzovať vytvorenie takejto komisie, čo bolo cieľom už celé mesiace.

 

img

Angela Merkelová a Vladimir Putin

Zdroj: SITA

 

Summit o Sýrii v tureckom Istanbule bol prvý, na ktorom sa zúčastnilo Nemecko.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies