Egyptský archeológ nazval Messiho idiotom

NETKY.SK • 8 Marec 2017, 13:57 • 2 min
Egyptský archeológ nazval Messiho idiotom

KÁHIRA - O futbalovej genialite Lionela Messiho niet pochýb, ale s jeho znalosťami o histórii to bude asi slabšie. Presvedčil sa o tom jeden z najuznávanejších egyptských archeológov Záhí Hawáss, ktorý mal tú česť sprevádzať argentínsku hviezdu FC Barcelona po starovekých pamiatkach v Gíze. Messi počas februárového pobytu v Egypte prejavil záujem vidieť slávne pyramídy, ale zostalo iba pri záujme, čo zjavne urazilo Hawássovu profesionálnu pýchu.

slovakia

left justify in out

"Prepáčte mi ten výraz, ale Messi je idiot. Vysvetľoval som mu význam pamiatok a na jeho tvári som nevidel žiadnu reakciu. Hovoril som mu o veciach, ktoré by pohli aj skalou, ale on sa tváril ako idiot," vyhlásil Hawáss v televíznom rozhovore, keď ho vyzvali, aby porovnal svoje skúsenosti s Messim a hollywoodskym hercom Willom Smithom, ktorý zavítal do krajiny pyramíd začiatkom marca.   

 

V utorok sa Hawáss za svoje vyjadrenie ospravedlnil, v telefonickom rozhovore pre televíznu šou údajne chcel poukázať na neschopnosť tlmočníka. "Lionelovi Messimu a jeho priaznivcom sa ospravedlňujem za nedorozumenie. Krátke telefonické rozhovory neposkytujú priestor na dostatočné vysvetlenie všetkých súvislostí. Potom z toho pramení nepochopenie," vyhlásil profesor známy svojím klobúkom v štýle Indiana Jonesa a dodal, že by rád Messiho pozval na prehliadku hrobky faraóna Tutanchamóna v Luxore. Hawáss navyše tvrdí, že je veľký fanúšik argentínskej futbalovej reprezentácie a nenechá si ujsť žiaden Messiho zápas.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Kalina
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies